avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... gravida poate intra in somaj si apoi poate beneficia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

gravida poate intra in somaj si apoi poate beneficia de indemnizatie de crestere copil?

buna ziua, sunt insarcinata in 11 saptamani si datorita problemelor firmei unde lucrez va trebui sa mai intru in concediu fara plata, daca as intra mai bine in somaj, pot beneficia apoi de indemnizatia pentru crestere copil???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:09, 20 Iulie 2010
Buna ziua !
Daca intrati in CFP nu veti beneficia de CIC , asa ca mai bine intrati direct in somaj ( stagiu de minim 12 luni in ultimele 24 luni anterioare solicitarii acordarii ) din care veti intra in CIC . Atentie , ca pt a beneficia de CIC trebuie sa indepliniti conditia de stagiu minim in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ...
mentionez ca lucrez de peste 5 ani continuu, ultimele 12 luni anterioare nasterii deci pot cuprinde si eventualele luni de somaj sau daor pe cele dinaintea somajului???
Perioada de somaj intra in cele 12 luni eligibile pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata-sarcina marina231095 marina231095 Buna ziua! Sunt angajata la firma X din 07.01.2019 avand contract pe perioada determinata pe 6 luni, el urmand sa expire in 07.07.2019. Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil ralucamladin ralucamladin Buna , Am si eu nevoie de cateva raspunsuri. Sunt angajata la o firma cu contract pe perioada determinata pana in 19.06.2010, dupa ce m-am angajat am aflat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)