avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Tranzactionare cherestea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Tranzactionare cherestea

Buna ziua,
Pentru tranzactionarea cherestelei in interiorul Romaniei sunt necesare anumite autorizatii sau acte speciale ?
Si daca da ,care sunt acestea?
Mentionez ca nu vreau sa produc cheresteaua.Doar o cumpar si o revand in regim de en-gros.
Multumesc anticipat.
Pauna Bogdan
Cel mai recent răspuns: bogobogobogo , utilizator 07:43, 28 Iulie 2010
In cazul dvs nu aveti nevoie de autorizatii speciale.
Multumesc
Am inteles totusi ca produsele lemnoase sunt insotite de anumite avize eliberate de Romsilva
Avizele sunt emise din cate stiu eu pentru cei care fac expluatare. Dvs cumparati direct cherestea iar la transport aveti nevoie de factura sau de aviz de insotire a marfii.
Dupa parerea mea vi se aplica programul SUMAL , pus la dispozitie gratuit de ROMSILVA cf ordin 583 /2008
ART. 17
(1) Utilizarea SUMAL este obligatorie la nivelul depozitelor pentru:
a) operarea recepţiilor de materiale lemnoase;
b) operarea livrărilor de materiale lemnoase;
c) operarea proceselor-verbale de sortare a materialelor lemnoase;
d) operarea stocurilor gestionare la sfârşitul fiecărei luni, pe specii şi sortimente;
e) operarea transferurilor între gestiunile aceluiaşi operator ale materialelor lemnoase prelucrate în cherestea, care se face automat prin procesul-verbal de gaterare.
(2) Utilizarea SUMAL este obligatorie la nivelul depozitelor de cherestea pentru:
a) recepţiile de cherestea;
b) livrările de cherestea.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia "sumal" ?? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cine are obligatia de a intocmi declaratia \"SUMAL\"si actul normativ care o prevede, daca exista asa ceva. (vezi toată discuția)
Sumal bizvo bizvo O brutarie ale carei cuptoare functioneaza pe lemne are nevoie de SUMAL\"? (vezi toată discuția)
Taxare inversa intermediere comercializare cherestea gedo302004 gedo302004 dupa indelungi cautari, contabile si juridice, nu am reusit sa descopar daca se aplica taxarea inversa in cazul intermedierii comertului cu cherestea. Mai ... (vezi toată discuția)