avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in timpul CCC

Daca sant acasa in concediu crestere copil pana la doi ani si sant gravida pot intra in somaj ,firma la care am lucrat si-a suspendat activitatea temporar am sa mai primesc indemnizatia pentru al diolea copil?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
C.Rita , utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:21, 20 Iulie 2010
1. In timpul CCC nu puteti intra in somaj.
2. Daca nasteti inainte de terminarea CCC veti ramane in acest concediu pana al doilea copil va implini 2 ani si veti primi aceeasi indemnizatie.
Primul copil implineste in data de 07/23/2010, 2 ani iar cel de al doilea se va naste la incepul lui septembrie.Dupa terminarea CCC cu primul copil nu pot intra nici asa in somaj? si dupa aceea sa primesc indemnizatia pentru al doilea copil?
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
C.Rita , utilizator
1. Dupa terminarea CCC1 faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Dupa aceea angajatorul va concediaza, prin desfiintarea locului de munca, intrati in somaj si de aici in concediu de maternitate si apoi in CCC2.
Imi cer scuze ,tot va deranjez dar firma la care am lucrat si-a suspendat temporar activitatea ,deci eu m fost al firma dar nue nimeni acolo este lacat pe usa.Ce pot face in acest caz/
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
C.Rita , utilizator
Luati legatura cu ITM si vedeti care este situatia firmei, daca vi s-a incetat sau nu CIM si sa va lamureasca ce puteti face in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in ccc2 suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a terminat ccc1 pe 15.04.2011 si a nascut pe 18.04.2011. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa fac decizie de incetare a suspendarii cim cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)