avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC1 in CCC2

Am o salariata care a terminat ccc1 pe 15.04.2011 si a nascut pe 18.04.2011.
Dupa parerea mea cred ca trebuie sa fac decizie de incetare a suspendarii cim cu 15.04 si apoi ,dupa terminarea concediului post natal(42 zile)ii suspend din nou contractul pe 1 an sau 2 ani(cat doreste ea).Nu stiu daca ii mai completez adeverinta aceea pentru indemnizatie.Este corect asa ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 9 Mai 2011
1. Nu se poate face trecerea direct din CCC1 in CCC2 deoarece a nascut dupa terminarea CCC1.
2. Incetati suspendarea CIM, faceti decizie de reluare a activitatii. Cu aceeasi data salariata prezinta certificat medical de maternitate (sarcina si lauzie).
3. Apoi face iar cerere pentru CCC2 pe un an sau doi (cum doreste).
4. Adeverinta ii dati numai pentru perioada de la reluarea activitatii pana intra in CCC2.
5. Pentru indemnizatia CCC2 se iau in calcul veniturile din perioada cat a fost in CCC1 (adeverinta o da AJPS).
Domnu Tudor,stiti cumva daca pe perioada 15.04(cand se termina primul concediu )si 18.04(cand naste) trebuie sa i se dea medical? din cate am inteles de la ea ,medicul de familie i-a dat medical de la 18.04(post natal) dar ce fac cu cele cateva zile 15-18 ?
1. Trebuia sa i se dea certificat medical de maternitate incepand cu data reluarii activitatii. Acum nu mai poate sa-i mai dea.
2. Pentru perioada 15-18 ii puteti acorda concediu de odihna sau CFP.
Referitor la situatia expusa mai sus,puteti sa imi spuneti,la calculul medicalului adus de salariata pe perioada 18.04-30.04 ce baza de calcul iau,avand in vedere ca odata cu revenire din ccc1 cu data 15.04 a fost majorat si salariul la 2000 lei/lunar.
1. Baza de calcul este formata din veniturile brute pe cele 6 luni premergatoare intrarii in concediu medical.
2. In aceste venituri intra si indemnizatia pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Plata concediului postnatal ramqby ramqby Buna seara si La multi ani!! Va rog sa-mi spuneti cati bani voi lua fiind in concediu postnatal,daca in ultimele 12 luni venitul meu a fost de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil adriana007 adriana007 Buna Ziua, Sunt in CCC pana pe 18 iulie 2014 ( din iulie 2012 ), intre timp am ramas insarcinata si data probabila a nasterii va fi la inceputul lui octombrie. ... (vezi toată discuția)