avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor refuzat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor refuzat.

Dupa divort, minorul a fost incredintat mamei. Dar dupa ceva timp mama nu se mai ocupa de el si l-a lasat la tata. Minorul vrea la mama, dar mama inventeaza treburi si nu-l ia la dansa, asa cum i-a si fost incredintat.
Din pacate tatal copilului demareaza o afacere si un proiect si nu poate avea grija de el mai deloc, plecat fiind.
Cum poate sa o oblige pe mama sa-si ia copilul si sa-l creasca, asa cum si minorul doreste. Minorul nu vrea cu tatal sau.

Sa faca o plangere penala de nerespectare a hotararii judecatoresti?
Sau prin ce metode ar putea rezolva aceasta problema?
Poate sa o sperie pe latura penala cu ceva?
De abandon de familie?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:23, 27 Octombrie 2010
Ar fi abandon de familie daca l-ar fi "parasit, alungat sau lasat fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale" or, l-a lasat tatalui, deci nu se aplica.

In rest, alta infractiune nu se apropie nici macar putin de faptele mamei...nesimtirea nu se pune...
Daca nu il doreste nimeni in familie incredintati-l unei institutii abilitate, sunt atatea persoane care doresc sa adopte.
Dar ar putea fi ceva penal ca sa o sperie si sa-l ia inapoi.
Trebuie facut ceva, ca altfel nu se poate. Sa se nuanteze plangerea la parchet ca sa fie abandon de familie?

Ceva trebuie sa existe ca sa-si creasca minorul. Doar i-a fost incredintat.
Se poate face plangerea penala oricum, urmand sa o incadreze organele de cercetare penala.
dar ce parinti sunt acei oameni care nu au timp de propriul copil? sunt mai importante afacerile decat copilul/
Daca nu il doreste nimeni in familie incredintati-l unei institutii abilitate, sunt atatea persoane care doresc sa adopte.

Singura solutie....apelati la un mediator.
Daca au ajuns la proces pentru custodia copilului...inseamna ca tineau la el amandoi.
Consider ca acel copil este folosit ca "unealta" de amandoi pentru a se razbuna unul pe celalalt.
Care e solutia?
Ati incercat sa le spuneti la amandoi ca acel copil va ajunge la o alta familie adoptiva sau pe strada daca nu-l accepta niciunul dintre ei?Ati fi vazut daca parintii tin la el numai la pronuntarea cuvantului strada.Iar daca ei nu sunt de acord cu acest lucru, pentru mediator gasirea unei solutii ar fi fost o simpla formalitate.
Parerea mea e ca acel copil trebuie sa locuiasca cu unul dintre parinti

Alte discuții în legătură

Parintii mei stau la casa si au doi catei maidanezi adoptati, ... Alexandra Sjn Alexandra Sjn Parintii mei stau la casa si au doi catei maidanezi adoptati, dar pe care nu i-au castrat la timp. Acum au 7 pui fara pedigree- ce pot face cu ei? (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor de catre parinti ascendetului MarinescuO MarinescuO Buna, am si eu o speta,as dori sa stiu in mare cam care sunt pasii de urmat intr-o asemenea situatie : 1- exista un copil minor de 4 ani, care este ingrijit de ... (vezi toată discuția)