avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor refuzat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor refuzat.

Dupa divort, minorul a fost incredintat mamei. Dar dupa ceva timp mama nu se mai ocupa de el si l-a lasat la tata. Minorul vrea la mama, dar mama inventeaza treburi si nu-l ia la dansa, asa cum i-a si fost incredintat.
Din pacate tatal copilului demareaza o afacere si un proiect si nu poate avea grija de el mai deloc, plecat fiind.
Cum poate sa o oblige pe mama sa-si ia copilul si sa-l creasca, asa cum si minorul doreste. Minorul nu vrea cu tatal sau.

Sa faca o plangere penala de nerespectare a hotararii judecatoresti?
Sau prin ce metode ar putea rezolva aceasta problema?
Poate sa o sperie pe latura penala cu ceva?
De abandon de familie?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:23, 27 Octombrie 2010
Daca amandoi fug de responsabilitate, cel mai bine pentru copil ar fi sa fie adoptat de cineva care ar putea sa-i acord atentie.
Parerea mea e ca ambii parinti ar trebui 'castrati'(sterilizati).Decadere e raspunsul
Cel mai bine pentru copil ar fi sa fie incredintat altcuiva - probabil bunici... altfel chiar ajunge in strada.
Nu cred ca medierea are efect aici, astia nu-s parinti! Nici macar oameni nu sunt ... si medierea este o cale amiabila de solutionare a conflictelor intre oameni.
Sesizati autoritatile.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
elena138, utilizator
Sesizati Autoritatea Tutelara de pe raza domiciliului minorului.
Aceasta va solicita parintelui/tutorelui dari de seama ori de cate ori este nevoie si va exercita un control efectiv si continuu asupra modului in care parintele/tutorele isi indeplineste indatoririle sale cu privire la persoana si bunurile minorului precum si felul invataturii sau pregatirii profesionale a minorilor;
Am spus demult ca cei care doresc sa devina parinti trebuie verificati foarte bine din punct de vedere emotional si psihologic.
Parintii acestui copil ar trebui decazuti din drepturile parintesti!!!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei stau la casa si au doi catei maidanezi adoptati, ... Alexandra Sjn Alexandra Sjn Parintii mei stau la casa si au doi catei maidanezi adoptati, dar pe care nu i-au castrat la timp. Acum au 7 pui fara pedigree- ce pot face cu ei? (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Minor data afara din casa Madmad25 Madmad25 Povestea e urmatoarea: un el si o ea, divorteaza, in urma casatoriei a rezultat un copil, la divort copilul a fost incredintat mamei. Copilul are in prezent 14 ... (vezi toată discuția)