avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari

institutia publica urmeaza sa faca restructurari cf. OG 63/2010.
As vrea sa stiu daca sunt obligati sa consulte sindicatul, daca gasesc un model de proces verbal etc.( care este procedura)
multumesc
Cel mai recent răspuns: costy79.ro , utilizator 11:49, 21 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Codul Muncii spune că este obligatoriu, model nu ştiu dacă există, însă consider că nu este necesar.
Având în vedere că nu cunosc legile am şi eu o întrebare:
dacă omit ceva din procedură, pierd în instanţă, sunt anulate concedierile şi o iau de la capăt, ce pot păţii eu ca persoană fizică ce se ocupă cu procedura, ordonatorul de credite, ordonatorul principal de credite?
Sunt foarte curios
Art. 117 din Legea nr.188/1999 : Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.


OUG nr.98/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective prevede in art. 26 :
(1) Angajatorii care urmează să efectueze disponibilizări prin concedieri colective în condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă au obligaţia de a comunica, în scris, cu cel puţin 60 de zile înainte, organizaţiilor sindicale constituite la nivelul unităţii ori reprezentanţilor salariaţilor măsurile de disponibilizare a personalului, motivele care determină aceste măsuri, precum şi informaţii privind numărul de salariaţi ce urmează să fie disponibilizaţi.
(2) În termen de 7 zile de la primirea comunicării sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor pot adresa angajatorului obiecţii în scris la măsurile de disponibilizare a personalului.
(3) Angajatorul are obligaţia de a examina obiecţiile formulate şi de a comunica răspunsul în scris, în termen de 7 zile de la primirea acestora.

Cam asta scrie şi în Codul Muncii, sunt curios ce păţesc eu dacă nu respect o părticică a uneia dintre aceste prevederi şi concedierile se anulează datorită acestui fapt.
valliev2dor a scris:

Cam asta scrie şi în Codul Muncii, sunt curios ce păţesc eu dacă nu respect o părticică a uneia dintre aceste prevederi şi concedierile se anulează datorită acestui fapt.


Se poate angaja raspunderea dvs daca se cauzeaza un prejudiciu angajatorului ...:)

Alte discuții în legătură

Referitor la procedura concedierii colective cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea speta:O societate comerciala care nu are contract colectiv de munca in vigoare, a ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)
Concediere petrodian petrodian La stabilirea persoanelor care urmeaza sa fie concediate trebuie intocmite documente de evaluare a performantelor? Care sunt criteriile obiective care ... (vezi toată discuția)