avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate solicita sechestru asigurator in cazul meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate solicita sechestru asigurator in cazul meu?

Societatea comerciala careia i-am inchiriat apartamenul nu si-a respectat obligatiile contractuale in sensul neachitarii unor sume de bani certe si eligibile. Voi cere in instanta rezolutiunea contractului si obligarea de a plati aceste sume .
Intrebare : pot sa pun si un capat de cerere solicitarea de instituire a unui sechestru asigurator asupra bunurulilor mobile existente in apartamentul meu pana la plata datoriei?
Cel mai recent răspuns: mata2 , utilizator 22:59, 21 Iulie 2010
Da. Poti incerca orice ca sa iti recuperezi banii
da, conditia este ca creanta sa fie certa si exigibila, iar dvs daca aveti dovada neplatii, si puteti dovedi in instanta ca debitorul vrea sa se sustraga de la plata obligatiei se poate pune sechestru asigurator pana la stingerea datoriei
Pot invoca intentia de a se sustrage platii creantei prin faptul ca nu mai functioneaza ca firma in apartamentul meu , iar sediul firmei este in apartamentul parintilor lui (care n-au nici o legatura cu firma) ?
Art.591 C. proc.civ.
Se poate cere sechestru asigurator si pentru creante care nu sunt certe si exigibile, dar in asemenea situatii se cere sa se faca plata unei cautiuni.
In cazul actiunilor care nu sunt certe se cere plata cautiunii in cuantum de 50% din pretentiile solicitate prin cererea principala iar in cazul creantelor care nu au ajuns la scadenta valoarea cautiuni se stabileste de catre instanta (la creantele neexigibile debitorul trebuie sa se sustraga urmaririi sau sa instraineze ori sa distruga din bunurile date drept garantie) ;););)X-(X-(

Nu trebuie sa mai stati pe ganduri, introduceti actiunea, aveti toate sansele.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
La mine sunt certe si eligibile (facturi achitate de mine conform contractului si neachitate de ei catre mine). Valoarea nu e foarte mare ,dar ei pot disparea oricand din apartament...iar la sediul principal al firmei locuiesc parintii.

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator ELENA Enache ELENA Enache Societatea unde lucrez este cu capital integral de stat. Ea nu-si mai poate onora obligatiile salariale si nici contractele incheiate pana acum . In contractul ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator calinionut calinionut Speta pe care doresc sa o prezint aici si cu privire la care sper ca voi primi ceva sfaturi se refera la o actiune in pretentii nascute in urma unui pretins ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator canto canto Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este articolul in care se prevede termenul dupa care se instituie sechestru asigurator pe bunurile firmei pentru neplata ... (vezi toată discuția)