avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... anulare taxa locala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

anulare taxa locala

Primarul comunei a emis o DISPOZITIE prin care stabileste o taxa locala pentru colectarea gunoiului, fara a fi discutata in CONSILIUL LOCAL, pe motiv ca este introdusa actiunea de DIZOLVARE a CL. I-am solicitat sa anulese dispozitia respectiva( procedura prealabila) iar apoi am atacat in CONTENCIOS ADMINISTRATIV dispozitia emisa abuziv de catre primar, cerand suspendarea si anularea ei. Apoi m-am gandit sa-l introduc in cauza si pe primar ca persoana fizica care sa raspunda in solidar cu primarul comunei ca autoritate publica si sa returneze toate sumele incasate dar si sa anuleze datoriile acumulate ca urmare a DISPOZITIEI primarului.
Pentru judecarea suspendarii executarii DISPOZITIEI trebuie sa depun o cautiune.
Doresc sa cunosc un punct de vedere al unui specialist, in sensul daca fac bine sa-l introduc in cauza si pe primar ca persoana fizica si daca actiunea pe care am facut-o are cat de cat castig de cauza; mentionez ca sunt consilier local, iar conform Legii 215/2001, numai CONSILIUL LOCAL poate sa stabileasca taxele locale.
Mi s-a admis suspendarea executarii Dispozitiei.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:51, 26 Iulie 2010
Ati judecat corect. Din punctul meu de vedere acea dispozitie va fi anulata, iar sumele se vor restitui de la bugetul local. N-as putea sa spun despre raspunderea primarului. Nu cred ca va avea efect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare taxa locala florentin65 florentin65 Primarul comunei a emis o DISPOZITIE prin care stabileste o taxa locala pentru colectarea gunoiului, fara a fi discutata in CONSILIUL LOCAL, pe motiv ca este ... (vezi toată discuția)
Contestatie-contencios administrativ dflorian55@yahoo.com dflorian55@yahoo.com Am contestat o dispozitie a primarului cu privire la o suma de bani.M-am consultat cu un domn avocat,n-am avut bani sa-l si angajez in cauza,drept urmare am ... (vezi toată discuția)
Decizii consilii locale-legal sau nu sapstel sapstel Locuiesc intr-o comuna in care, ca si in altele, uniunea europeana a decis desfiintarea rampelor de gunoi. Pana aici toate cele bune! De aici apar o serie ... (vezi toată discuția)