avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... decizii consilii locale-legal sau nu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

decizii consilii locale-legal sau nu

Locuiesc intr-o comuna in care, ca si in altele, uniunea europeana a decis desfiintarea rampelor de gunoi.
Pana aici toate cele bune!
De aici apar o serie de neclaritati pentru mine:
Primaria a hotarat, printr-un vot al consiliului local ca "o anumita firma" sa realizeze colectarea gunoiului menajer fara sa organizeze o licitatie in acest sens, si fara ca locuitorii comunei sa incheie un contract individual cu aceasta firma.S-a stabilit printr-o hotarare de consiliu achitarea obligatorie a unei sume care ulterior a fost majorata, motivat sustine primarul si consiliul local.
Din informatiile pe care le am, nu in toate localitatile achitarea acestui serviciu este obligatorie, fiecare gospodarie incheind un contract individual cu firma de salubritate.
Va rog sa -mi spuneti daca :
1 Acea primarie poate obliga cetatenii sa achite acea taxa de saluritate indiferent daca predau sau nu acel gunoi:
2. poate fi majorata plata acestui serviciu la orice suma prin decizia consiliului local
3 cei care nu platesc acest serviciu, nebeneficiind de el, pot fi executati silit?
Multumesc pentru raspunsuri si timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 11:09, 3 Martie 2011
Consiliul local poate impune acea taxa de colectare gunoi doar in masura in care colectarea aceasta se face cu mijloace proprii (cum ar fi cu tractoarele primariei). Nu se poate delega gestiunea serviciului public de salubrizare unei firme fara licitatie, pentru o perioada mai mare de 6 luni.
Mai este situatia in care se incheie un contract cu firma de salubritate de catre organele locale, acestia achita taxa petru toti locutorii, apoi introduc aceasta taxa in taxele locale.
Se poate si fara licitatie in anumite conditii ( ex. respectiva firma colecteaza din toate comunele invecinate, deci are costuri mai mici decat cele care ar veni de la o distanta mai mare)
Cert este ca toate gospodariie produc gunoaie menajere, pe care trebuie sa le arunce undeva.
Daca nu ar exista o astfel de societate unde le aruncati? Pe pasune? Pe malul raului?
Aceasta este motivatia CL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Contestare contract de salubrizare(gunoi municipal) racu3949 racu3949 Buna . Detin un magazin mixt in loc MOLDOVA NOUA din 2007. Am contract de salubrizare (gunoi) cu o firma din localitate.pe termen de 10 ani .Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe ... Cata50 Cata50 Bună ziua, la o adresa unde nu locuiește nimeni primaria percepe taxa de salubrizare pentru o persoana. Menționez că firma de salubritate nu a ridicat de 6 ... (vezi toată discuția)