avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile tatalui la separare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile tatalui la separare

Buna seara,
Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ani, am o fetita de 8 anisori. Am locuit de la casatorie impreuna, aproape de parintii mei. Acum aproximativ o luna sotia a parasit domiciliul conjugal, luand si fetita fara acordul meu scris. S-a mutat la parintii ei, ce locuiesc in alta localitate. Am fost in vizita sa-mi vad fetita de mai multe ori. Ultima oara am vrut sa iau fetita la mine acasa sa o vada si parintii mei, fiindca le e dor de ea, insa ea s-a opus motivand ca nu vrea sub nicio forma sa mai duca fata la bunici. Eu, in calitate de tata, am dreptul de a lua copilul pentru a-l duce la familia mea in vizita? Tin cont si de faptul ca unul din drepturile copilului este acela ca el are dreptul de a comunica cu ambii parinti si cu rudele acestora.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:53, 20 Iulie 2010
puteti introduce o actiune privind stabilirea programului de vizita pentru minora avand in vedere ca nu vi se permite a o vedea atunci cand doriti iar atata timp cat nu exista o hotarare judecatoresca nu aveti cum sa obligati sotia sa va permita vizita sau luarea minorei.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
Andreea Tudor, Avocat
Aveti aceleasi drepturi ca si pana la separare. In caz ca va impiedica sa aveti relatii cu copilul trebuie sa faceti o plingere - parasirea domiciliului, etc....
Poate ca nu a plecat de bine dar asta e alta poveste, poate ca mama crede ca e in interesul minorei.
Buna seara,
Momentan suntem separati, cineva m-a indrumat sa astept sa introduca ea actiunea de divort, nu am inteles prea bine de ce. Iar eu pot vedea fata dar numai la domiciul parintilor ei. Problema mea acum este daca pot lua fata pentru a o duce la bunicii paterni.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
ady_29, utilizator
Buna seara,
Multumesc pentru raspuns. Ultima oara cand am fost in vizita fetita avea bubite pe corp si pe membre. Nu stiu daca se gandeste la interesul minorei, mai mult se gandeste la bunstarea ei, nu a copilului. De fiecare data cand am plecat de acolo fata plangea in hohote. M-a intrebat si de parintii mei, daca poate sa-i vada. Sotia a zis ca nu imi permite sa iau copilul sa il vada si parintii mei. Problema mea este daca pot lua copilul de la sotie pentru a-l duce la parintii mei. De cand s-a nascut fata numai acolo a stat. De aceea doresc sa imi duc copilul acolo, chiar si in vizita.
Aveti dreptul si dvs, in calitate de tata sa luati minorul pentru a merge la bunicii paterni drepturile asupra copilui fiind absolut egale.Veti avea posibilitatea sa solicitati instantei stabilirea unui program de vizita al minorului, dar numai in situatia in care veti ajunge la divort., pentru ca potrivit legii numai parintele divortat caruia nu i-a fost incredintat minorul are dreptul sa -i fie stabilit un program de vizita.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Bunicii paterni si programul de vizitare turcudaniela turcudaniela Buna ziua, Luna viitoare am primul termen in procesul de divort, fostul sot este plecat din tara si l-a imputernicit pe tatal lui sa il reprezinte....tatal ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor mirela_feb mirela_feb buna ziua , as avea si eu o intrebare : sunt casatorita si am o fetita de 2 ani si jumatate de 2 ani sunt certata cu sotul meu si locuim separat defapt el ... (vezi toată discuția)