avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ADERARE LA RECURS - admisibilitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ADERARE LA RECURS - admisibilitate

Buna seara am si eu o rugaminte poate are cineva sa posteze practica in legatura cu subiectul.
Este vorba de sentinta data doar cu cale de atac recurs.

:coffee::vishenka:
Cel mai recent răspuns: herculeroco , utilizator 09:57, 22 Iulie 2010
Ce fel de obiect are speta dvs? Conf. Codului de procedura civila, a unor legi speciale, sunt situatii in care unele sentinte pot fi atacate doar cu recurs.
Un exemplu - cazul proceselor de fond funciar, unde sentinta de la fond poate fi atacata doar cu recurs, fara a se mai recurge si la apel.
Din cate vad una este subiectul - Aderare la recurs - si altceva solicitati in mesaj.
Aderarea la recurs este inadmisibila.
C.pr.civ reglementeaza doar institutia aderarii la apel.
Art. 293
Intimatul este in drept, chiar dupa implinirea termenului de apel, sa adere la apelul facut de partea potrivnica, printr-o cerere proprie, care sa tinda la schimbarea hotararii primei instante. Cererea se poate face pana la prima zi de infatisare.
Daca apelantul principal isi retrage apelul sau daca acesta este respins ca tardiv, ca inadmisibil ori pentru alte motive care nu implica cercetarea fondului, aderarea la apel prevazuta la alin. 1 ramane fara efecte. Cu toate acestea, daca aderarea s-a facut inauntrul termenului de apel, ea se considera apel principal.
Este vorba de un recurs declarat la sentinta pronuntata intr-un dosar de faliment. Unul dintre creditori a declarat recurs, prietenul meu e deasemenea creditor dar care nu a declarat recurs - a uitat. Urmareste modificarea sentintei la fel ca si creditorul recurent si in plus a mai ridicat si niste exceptii.
S-a depus aderarea la recurs, iar instanta de recurs a amanat (lipsa de procedura) si in incheiere s-a mentionat pentru admisibilitate aderare la recurs.

In codul de procedura nu am gasit decat aderare la apel. Intrebarea este se poate aplica si in speta de fata?

Multumesc
Aderarea la recurs nu exista in C.pr.civ roman.
Este inadmisibila.
Multumesc d-lui avocat Daniel Coman.

Nu este ceea ce vroiam sa aud dar.... ma supun.

Alte discuții în legătură

Pot folosi, in favoarea mea, apelul paratului? Lissa1 Lissa1 Intr-un dosar civil, eu sunt reclamanta. In urma hotararii, de care sunt foarte nemultumita, paratul a declarat apel. Eu nu mai am resurse financiare sa fac ... (vezi toată discuția)
Cererea de repunere in termenul de recurs se face separat sau nu? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Am si eu cateva nelamuriri. Cererea de repunere in termenul de recurs se poate face prin cererea de recurs sau trebuie facuta separat ? Cauza se ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - partaj judiciar bamac bamac Buna ziua, Actiunea pentru iesirea din indiviziune (partajul pe cale judecatoreasca) poate fi una comuna formulata de catre 2 dintre coproprietari in ... (vezi toată discuția)