Buna seara am si eu o rugaminte poate are cineva sa posteze practica in legatura cu subiectul.
Este vorba de sentinta data doar cu cale de atac recurs.
Ce fel de obiect are speta dvs? Conf. Codului de procedura civila, a unor legi speciale, sunt situatii in care unele sentinte pot fi atacate doar cu recurs.
Un exemplu - cazul proceselor de fond funciar, unde sentinta de la fond poate fi atacata doar cu recurs, fara a se mai recurge si la apel.
Din cate vad una este subiectul - Aderare la recurs - si altceva solicitati in mesaj.
Aderarea la recurs este inadmisibila.
C.pr.civ reglementeaza doar institutia aderarii la apel.
Art. 293
Intimatul este in drept, chiar dupa implinirea termenului de apel, sa adere la apelul facut de partea potrivnica, printr-o cerere proprie, care sa tinda la schimbarea hotararii primei instante. Cererea se poate face pana la prima zi de infatisare.
Daca apelantul principal isi retrage apelul sau daca acesta este respins ca tardiv, ca inadmisibil ori pentru alte motive care nu implica cercetarea fondului, aderarea la apel prevazuta la alin. 1 ramane fara efecte. Cu toate acestea, daca aderarea s-a facut inauntrul termenului de apel, ea se considera apel principal.
Este vorba de un recurs declarat la sentinta pronuntata intr-un dosar de faliment. Unul dintre creditori a declarat recurs, prietenul meu e deasemenea creditor dar care nu a declarat recurs - a uitat. Urmareste modificarea sentintei la fel ca si creditorul recurent si in plus a mai ridicat si niste exceptii.
S-a depus aderarea la recurs, iar instanta de recurs a amanat (lipsa de procedura) si in incheiere s-a mentionat pentru admisibilitate aderare la recurs.
In codul de procedura nu am gasit decat aderare la apel. Intrebarea este se poate aplica si in speta de fata?