avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordin de restrictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordin de restrictie

Ma poate ajuta cineva,va rog?
Problema mea e urmatoatea: mama mea a divortat da tata acum aproximativ 2 ani insa locuiesc la tara in aceeasi casa, partajul nu a fost facut (inca) iar tatal meu a devenit un pericol pt. mama mea si sora mea minora care e in custodia mamei si locuieste cu ea (mai am o sora minora care locuieste cu mine).Intrebarea mea este: Cum se poate obtine un ordin de restrictie impotriva tatalui avind in vedere ca mama se muta la bunica mea (de teama) insa el nu renunta si o cauta, acum ii este teama sa iasa din casa?Ce pot sa fac din pdv legal?
Cel mai recent răspuns: deeana , utilizator 13:41, 17 August 2007
in primul rand faceti o plangere la poitie pentru amenintare sau orice alta fapta care s-ar incadra in functie de faptele sale si cereti urgent partajul ....daca tot nu sta mama acolo de ce sa foloseasca singur bunul comun?
Multumesc
Ieri a fost internat la un spital de boli psihice, dupa ce a fost chemata Politia dar am inteles ca va fi externat curand.Stie cineva cat dureaza partajul, cu aproximatie?Si ce ar trebui sa fac daca dupa ce e externat revine la comportamentul violent?
faceti o cerere pe calea ordonantei presedintiale de a-i interzice accesul in locuinta deoarece pune in pericol viata mamei si a surorii minor,pana la solutionarea partajului judiciar. un partaj, poate dura intre 3 saptamani si un an sau mai mult, depinde de comportamentul partilor. dar se poate obtine aceasta restrictie pe calea ordonantei presedintiale care dureaza cam 2-3 saptamani maxim. si in acelasi timp faceti si o actiune de partaj.
ok, multumesc mult
Stiti cumva despre ce ordonanta este vorba, numarul actului normativ?
multumesc
este vorba de articolele 581 si 582 din Codul de procedura civila

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Se poate face ceva? mama nu ne sprijina financiar ValentinaStefania ValentinaStefania buna ziua!am 18 ani si am doua surori mai mici de 16 si 9 ani.Mama este plecata in Italia de 1 an si 1 luna si nu ne-a trimis niciodata bani.Procura pentru ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nflorinel nflorinel sunt divortat si am o fetita in varsa de 9 ani,copilul fiind incredintat mamei ,exista un program vizitare minor definitiv si irevocabil astfel:alternativ la ... (vezi toată discuția)