Ma poate ajuta cineva,va rog?
Problema mea e urmatoatea: mama mea a divortat da tata acum aproximativ 2 ani insa locuiesc la tara in aceeasi casa, partajul nu a fost facut (inca) iar tatal meu a devenit un pericol pt. mama mea si sora mea minora care e in custodia mamei si locuieste cu ea (mai am o sora minora care locuieste cu mine).Intrebarea mea este: Cum se poate obtine un ordin de restrictie impotriva tatalui avind in vedere ca mama se muta la bunica mea (de teama) insa el nu renunta si o cauta, acum ii este teama sa iasa din casa?Ce pot sa fac din pdv legal?
in primul rand faceti o plangere la poitie pentru amenintare sau orice alta fapta care s-ar incadra in functie de faptele sale si cereti urgent partajul ....daca tot nu sta mama acolo de ce sa foloseasca singur bunul comun?
Multumesc
Ieri a fost internat la un spital de boli psihice, dupa ce a fost chemata Politia dar am inteles ca va fi externat curand.Stie cineva cat dureaza partajul, cu aproximatie?Si ce ar trebui sa fac daca dupa ce e externat revine la comportamentul violent?
faceti o cerere pe calea ordonantei presedintiale de a-i interzice accesul in locuinta deoarece pune in pericol viata mamei si a surorii minor,pana la solutionarea partajului judiciar. un partaj, poate dura intre 3 saptamani si un an sau mai mult, depinde de comportamentul partilor. dar se poate obtine aceasta restrictie pe calea ordonantei presedintiale care dureaza cam 2-3 saptamani maxim. si in acelasi timp faceti si o actiune de partaj.