avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate face ceva? Mama nu ne sprijina financiar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate face ceva? Mama nu ne sprijina financiar

buna ziua!am 18 ani si am doua surori mai mici de 16 si 9 ani.Mama este plecata in Italia de 1 an si 1 luna si nu ne-a trimis niciodata bani.Procura pentru alocatia surorii mai mici a expirat de 3 luni .Pentru banii de liceu nu putem sa facem nimic din cauza mamei.Tata nu mai lucreaza deoarece nu are cu cine ne lasa;a fost la politie dar i s-a spus ca nu mai este legea privind abandonul domiciliului si nu se poate face nimic.E greu..multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:47, 30 August 2013
Va puteti adresa instantei de judecata pentru stabilirea unei pensii de intretinere pentru cei doi minori si pentru tine, daca inca urmezi o forma de invatamint.Se poate solicita ajutor public judiciar, pentru un avocat care sa va reprezinte in dosar, fara sa il platiti.

Acum, cand spui ca tata nu lucreaza intrucat trebuie sa stea cu voi, nu crezi ca e exagerat?? La 18 si 16 ani puteti face si voi cate ceva in familie, nu doar sa asteptati sa va dea mama si tata, adica, puteti face curat, sa va ajutati la lectii unul pe celalalt, sa faceti de mancare, sa platiti facturi, etc. e bine sa exersati toate aceste lucruri care va vor fi de folos in viitor.
Pentru abandon de familie trebuia sa o fi reclamat, nu pentru ca a parasit domiciliul.
Spuneti-i tatalui sa se adreseze instantei pt a cere pensie de la mama dvs pt cele mici, iar dvs o puteti face pe cale separata.
De asemenea sa ceara pe calea ordonantei presedintiale, suplinirea acordului mamei pt a putea ridica alocatia .
atunci cand am spus ca tata trebuie sa stea cu noi m-am referit ca sigura posibilitate de a gasi un loc de munca este la 65 km adica in oras,iar daca ar veni acasa in fiecare seara nu ar mai ramane nimic din salar.Subliniez ca in comuna noastra sa ramanem singure acasa noaptea este un real pericol.
nu avem adresa exacta a mamei,ce ne trebuie la tribunal.
Valentina draga, pericolul acesta va fi si peste 1 an, si peste 10.
Pana in urma cu un an, sa inteleg ca mama statea acasa sa va apere de pericol si tata lucra?
Mamei nu-i era teama fara barbat in casa? Sau tot mama lucra si tata va pazea?
Nu te supara ca iti spun, dar sunteti deja mari si puteti sa luati viata in piept.
Daca mama, Doamne fereste, se prapadeste- nu aduce anul ce aduce ceasul - pe cine mai chemati in judecata ?

Alte discuții în legătură

Bani de liceu Diana1995 Diana1995 Buna ziua, tuturor!! Am intrat pe acest site in speranta ca ma va ajuta cineva cu cel putin un raspuns.. Am varsta de 18 ani impliniti in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Alocatie întreținere din partea parintelui jana22 jana22 Buna ziua am o mica problema ,am o cunostinta ce a divortat si in urma divortului a ramas sa-i plateasca alocatia copilului sau ,au trecut 16 ani si copilul ... (vezi toată discuția)
Custodie copii Silvia11 Silvia11 Buna ziua! Am 24 de ani. Mama mea lucreaza in strainatate si am vrut sa ii iau pe cei doi frati mai mici ai mei (au 12 ani) sa locuiasca cu mine si logodnicul ... (vezi toată discuția)