avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bani de liceu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bani de liceu

Buna ziua, tuturor!! Am intrat pe acest site in speranta ca ma va ajuta cineva cu cel putin un raspuns.. Am varsta de 18 ani impliniti in luna iulie a acestui an si de aproape un an de zile nu mai locuiesc cu parintii, ci cu prietenul meu, din cauza faptului ca am fost data afara de mama mea, tata fiind plecat in strainatate. Dupa ce am plecat, nu m-a cautat nici mama nici tata niciodata cu toate ca sunt la o distanta de 10 minute de ea, nici pe strada cand ii salut nu imi raspund. Ideea e ca ai mei nu voiau sa ma lase sa imi termin liceul, cu toate ca sunt la o scoala de elita si media de admitere a fost 9,23. Nu am absente, nu am probleme.. Cand am plecat de acasa, anul trecut eram in clasa a 11-a, mai exact la inceput pe la sf lunii septembrie si am discutat cu prietenul meu ca ar fi pacat sa las scoala neterminata, cel putin liceul. El m-a inteles, mama si sora lui au avut ceva de comentat dar important e ca m-a inteles el. Am terminat anul cu 9,30 si vreau sa fac si clasa a 12-a pt ca nu pot renunta.. pt mine scoala e importanta si cred ca mai bine as muri decat sa renunt la scoala. . Prietenul este intru totul de acord, singura problema este faptul ca sunt navetista, abonamentul lunar fiinde de 200 lei. Mi-as dori sa stiu daca as putea beneficia de acei bani de liceu, avand in vedere ca printre actele necesare este nevoie de copia si declaratia unuia din parinti, iar eu nici nu locuiesc nici nu vb cu ei. Exista vreo posibilitate? Mentionez ca nici de alocatie nu am beneficiat ca a luat-o mama pana sa fac 18 ani. Acum o sa fac la scoala o cerere, dupa care am inteles ca va veni pe numele meu. Astept sa imi oferiti un raspuns. Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: costina_78 , utilizator 23:08, 8 Octombrie 2013
Puteti sa va chemati in judecata parintii sa va plateasca pensie de intretinere.
In legatura cu banii de liceu, vorbiti la scoala sa vorbeasca dirigintele cu mama.
Sunteti majora, de ce trebuie declaratia mamei ? Declarati dvs ca va intretineti.. cum puteti.

buna seara,
va supun atentiei urmatoarea problema: anul trecut, o eleva, clasa a a9a fiind, a nascut. ea locuieste cu sora, parintii si fiica ei. mama elevei primeste pe numele ei indemnizatia de 600lei. iar alocatia de 200lei este pe numele elevei.

familia, deci toti cei 6 membri, nu realizeaza nici un alt venit, in afara indemnizatiei, alocatiei celei mici si alocatiilor celor 2 fete.

secretara care se ocupa anul trecut i a oprit bursa imediat ce au inceput sa primeasca cei 600 de lei..va intreb:a procedat corect? va rog f mult sa ma lamuriti pentru ca anul acesta eu sunt diriginta ei si parerea mea este ca trebuie sa primeasca deoarece cei 600 se impart la 6..pt ca ei constituie o familie....iar secretara zice ca nu...cum e legal?

multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
costina_78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie inspectorat scolar alb1000pop alb1000pop Problema Juridica: BUNA ZIUA! SUNT INVATATOR SI AM O PROBLEMA CU O MAMICA, PRIMIND LA NIVELUL SCOLII SI LA INSPECTORAT O RECLAMATIE DE LA ACEASTA: CUM CĂ ... (vezi toată discuția)
Sarcina unei eleve de liceu valy_gaby94 valy_gaby94 Buna seara. Pun problema unei eleve de liceu ( 18 ani clasa XI) . E in primul trimestru de sarcina, necasatorita. Intrebarile sunt: 1. Daca se afla in liceu ar ... (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)