Buna ziua, in august 2010, baiatul meu a implinit 18 ani. Pana atunci, alocatia lui intra pe cardul meu ( asa am optat). Incepand din septembrie, alocatia i-a venit automat prin posta.
In februarie 2012, si fata a implinit 18 ani ( in cursul clasei a 11-a). Nici pe card, nici prin posta nu am primit nimic. Am tot asteptat, dupa care fetita s-a dus la scoala si a aflat ca nu poate primi nimic din urma, spunandu-i-se sa faca o cerere la scoala, in urma careia incepand cu luna august va primi prin posta alocatiile.
Intrebarea ar fi: cum procedez sa primeasca alocatiile din urma ( martie, aprilie, mai, iunie)? Inteleg ca multa lume e "pagubita", dar oamenii nu stiu ce drepturi au. Si nici eu:) Multumesc frumos.
Buna ziua.
Dupa implinirea varstei de 18 ani, liceul in care invata copilul de obicei solicita prin diriginte mai multe acte, adica o copie a C.İ. a copilului, certificat de nastere. Dirigintele intocmeste un tabel si il trimite mai departe.
Daca nu s-a efectuat aceasta operatiune, copilul trebuie sa depuna o cerere de acordare a alocatiei de stat, insotita de aceste acte.
Alocatia nu va mai veni pe numele dumneavoastra, copilul fiind major.
Mai bine mergeti la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul primariei de sector de care apartineti si va indruma unde sa mergeti. Am inteles ca pe undeva pe langa magazinul Muzica.
Cand face cererea, sa bifeze modalitatea de plata (posta sau banca). Pentru banca, are nevoie sa deschida un cont bancar pe numele ei.
Banii din urma vor veni cu prima alocatie. Nimeni nu va pagubeste. Doar ca trebuia rezolvata situatia imediat cum a implinit 18 ani.
Alocatia dupa 18 ani
Alx927
Buna ziua. In octombrie 2015 am implinit 18 ani, pana atunci alocatia venea pe cardul unuia dintre parinti. La scoala mi s-a dat o cere si o completasem sa ... (vezi toată discuția)
Bani de liceu
Diana1995
Buna ziua, tuturor!! Am intrat pe acest site in speranta ca ma va ajuta cineva cu cel putin un raspuns.. Am varsta de 18 ani impliniti in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)