avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia dupa 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia dupa 18 ani

Buna ziua. In octombrie 2015 am implinit 18 ani, pana atunci alocatia venea pe cardul unuia dintre parinti. La scoala mi s-a dat o cere si o completasem sa primesc alocatia in cont bacar pe care mi-l deschisesem special pentru alocatie. am fost azi sa dau cererea dar secretara mi-a zis ca nu mai are cum sa imi puna in cont si m-a trecut sa imi vina prin mandat postal si a zis ca trebuie sa ma duc dupa undeva langa casa de pensii, am uitat cum a zis ca se numeste cladirea :D dar ca o sa pot sa imi pun pe card de-abia dupa 3 luni :( ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu aceasta situatie? este cumva din cauza ca am depus cerea prea tarziu? si de ce de-abia dupa 3 luni....? multumesc :)
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 19:41, 15 Ianuarie 2016
In fapt, Dvs. ati solicitat efectuarea unei modificari in ceea ce priveste locul platii alocatiei de stat.
Solicitarea platii alocatiei intr-un alt cont bancar, eventual si a unei alte banci, se face in baza unei cereri adresate Agentiei Judetene de Plati si Insertie Sociala, la care se ataseaza un extras de cont si copia cartii de identitate.
Plata alocatiei se face incepand cu luna urmatoarea celei in care se depune cererea si se achita incepand cu cealalta luna (adica pentru luna intreaga) .... de aici diferenta de trei luni.
Ideea este ca sumele de bani nu se pierd, pana cand veti primi alocatia in contul dvs., aceasta va fi achitata ca si pana la data inaintarii solicitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie in cont bancar Bianca_123 Bianca_123 Cand eram in clasa a 10-a ,scoala a hotarat sa trimita bursele in conturi bancare deschise la o anumita banca.Am mers cu unul din parinti sa imi deschida un ... (vezi toată discuția)
Poprire cristina.asan cristina.asan buna ziua,am poprire pe salariu ,vreau sa stiu daca pe contul unde imi intra salariu au voie sa imi faca oprire si pe alocatia copilui si stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copil nascut in italia vlad89 vlad89 Buna ziua. Ma numesc Vlad si am o fetita in varsta de 4 ani nascuta in Italia.De aproape 2 ani am revenit permanent in Romania si am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)