Buna ziua! Am 24 de ani. Mama mea lucreaza in strainatate si am vrut sa ii iau pe cei doi frati mai mici ai mei (au 12 ani) sa locuiasca cu mine si logodnicul meu in oras (momentan stau la tara, cu tatal meu) pentru a-i inscrie la o scoala mai buna si pentru a ma ocupa de educatia lor, avand in vedere ca tata nu este foarte potrivit pentru a face asta (probleme cu alcoolul). Problema este ca o data cu mutarea lor la mine, tata nu va mai beneficia de veniturile mamei mele (el nu lucreaza si pana acum din banii mamei mele se cumpara mancarea, se plateau facturile etc.) Acum el a fost de acord ca cei mici sa stea cu mine, si mama este foarte bucuroasa ca se muta, dar cred ca tata va dori la un moment dat sa ii ia acasa, cand va vedea ca el nu mai obtine beneficiile mai sus mentionate. Si ma gandesc ca poate face demersuri legale sa ii ia inapoi. Mentionez inca o data ca el nu este in stare sa aiba grija de ei.. Ce putem face eu si mama pentru ca el sa nu zica ca i-am rapit copii sau ceva de acasa, pentru ca nu vreau sa ii traumatizez pe cei mici (Au trecut prin destule certuri si scandaluri provocate de el)? Exista vreun act prin care mama imi ofera mie drepturi de custode sau ceva de genul asta? Mentionez ca mama s-a intors deja in Italia, si banuiesc ca asta ar ingreuna putin lucrurile in privinta actelor.
Tatal minorilor are dreptul si daca nu se dovedeste in instanta ca nu se poate acupa de minori isi va mentine dreptul daca are o hotarare judecatoreasca.