Va rog sa i-mi raspundeti la aceasta intrebare ...Copilul meu dintr-o relatie de concubinaj l-am recunoscut ulterior nasterii pentru ca "Buna sa mama " nu a fost deacord si a inscris copilul la registrul civil ca ""--fara tata"" Eu l-am recunoscut acum in fata ofiterului de la starea civila ... pina in prezent cum mama copilului anu ·a binevoit·" nu am putut vedea copilul si mai ales ca circula cu copilul cum vrea ca eu nu sunt trecut ca tata in fostul certificat de nastere , e normal ca are acest drept... dar acum binenteles o sa cer sa fie ridicat acest pasaport .... Mai recent am aflat ca mama" fostei" deci bunica minorului a venit cu acest copil in Romania in baza unei imputerniciri de la un notar din strainatate ...Daca eu am in posesie actul de nastere al copilului unde reiese ca tatal acestui copil sint EU pot merege sa iau copilul la mine acasa pentru ca in conditiile unde al tine acum sint deplorabile nu va mai spun ca nu au nici un venit ....Mama copiluli e bine mersi in strainatate si""" normal""" o incurca acest copil in noua viata a ei sentimentala #-o
Eu tot ce doresc e sa-i ofer acestui copil un camin cat mai decent si o viata cat mai buna cu o educatie normala unei familii traditionale ... Va rog sa ma clarificati in aceasta nedumerire.. Se poate intimpla ceva ilegal daca eu i-mi iau copilul din parc si-l duc la mine acasa ca doar bunica lui nu e mama copilului oricata imputernicire notariala ar avea ea .... Eu am certificatul si declaratia in fata ofiterului de stare civila unde sunt trecut Tata....Va multumesc
Am uitat sa adaug o intrebare As putea pastra copilul la mine pina cand instanta va decide cine va avea tutela sau daca se prezinta mama minorei automat i se va incredinta ei ??
Eu nu vreau sa-l rapesc ... vreau doar sa am o legatura cu copilul dar cum atit bunica cat si mama copilului se opun nu stiu ce sa mai fac ... am 4 ani decand asteptsa-l vad dar cum apare si dispare copilul la buna placere a mamei nu mai stiu cum sa reacctionez ... adica care e dreptul bunicii si de ce e superior cu al meu daca tot e abandonat in Romania la o bunica nu inteleg de ce nu l-as putea tine eu la mine pina cand instanta va hotari ...eu oricum aceasta saptamina vio deschide o acctiune de incredintare a minorului si voi cere si un program de vizita ...frica mea e ca ele se folosesc de acel pasaport in care ea apara ca mama singura si tata natural ?? Ce se poate intimpla daca il iau acasa si cer o ancheta sociala la mine acasa sa vada ca minorul nu o duce rau ?? Cat timp il pot tine ??
Obtinerea incredintarii minorului se poate face prin instanta. Chiar daca l-ati recunoscut nu inseamna ca aveti dreptul sa-l rapiti.
Bunica materna are dreptul sa-l insoteasca avand procura autentica de la mama astfel ca aceasta il detine in mod legal.
In situatia in care ati incerca sa-l luati de la bunica, veti suporta consecintele legale.
Luati legatura cu un avocat care sa va arate in detaliu ce pasi trebuie sa urmati pentru a obtine incredintarea lui, in subsidiar un drept de vizita al acestuia.
Pentru acest copil, ganditi-va ca sunteti un strain. Acesta nu stie ca are un tata. Cum credeti ca va va percepe? Cum credeti ca va reactiona cand o persoana necunoscuta il ia de la o persoana cunoscuta si apropiata? Aceasta poate sa-l traumatizeze si nu aveti acest drept asa cum nu are nimeni acest drept fata de orice copil...
Alegeti caile legale chiar daca sunt mai costisitoare si mai de lunga durata, dar sunt sigure si pentru dv. si pentru copil, si netraumatizante. ;)
Cel mai indicat este sa uzati de caile legale adica prin instanta.
Daca faceti cum ziceti ca va ganditi o sa va taxeze instanta la proces.
Mergeti si consultati un avocat pentru ca totul trebuie analizat in concret.Veti avea sansa a doua in proces dar...asta este...
Cea mai mare problema este aceea ca minorul nu este obisnuit cu dvs. si se poate sa il traumatizati psihic...