avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... un inger care sufera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

un inger care sufera

Am deschis actiune de divort dar mai e o luna pina la primul termen.As dori sa cer o ordonanta presedentiala ,dar nu stiu nimic despre aceasta.Va rog mult sa imi dati un sfat.Sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita in virsta de 2 ani si nu imi da voie sa o vad sau sa stau cu ea.As dori sa iau fetita la mine deoarece sotia singura nu poate sa aiba grija de ea,este hipoacuzica.Se poate dovedi ea insusi avind nevoie de protectie.Acum sta impreuna cu fetita la mama ei.Fetita este f atasata de mine din cauza comportamentului rece al mamei .Mi se rupe sufletul cind stiu cit sufera,ma doare enorm ca vin sarbatorile si nu pot sa fiu alaturi de ea .Am fost la protectia copilului,la politie nu stiu unde sa ma mai duc toti imi spun ca nu au ce sa faca daca nu am o hotarire judecatoreasca.Totusi exista legea 2722004 prin care am dreptul sa mentin legaturi cu copilul.Toti au auzit de ea dar nimeni nu o aplica .Precizez ca mama nu are nici un motiv sa procedeze asa doar faptul ca este influentata de mama ei care ma uraste.Va rog daca puteti sa imi spuneti ce pot sa fac.
Cel mai recent răspuns: ContSters48964 , utilizator 13:48, 16 Februarie 2008
Ti-ai raspuns singur! ... o ordonanta presedintiala... prin care sa ti se incredinteze copilul pana la pronuntarea hotararii de divort!
... consulta un avocat in vederea redactarii si stabilirii competentei!
Luni o sa ma duc.Am avocat l-am sunat dar sunt cam dezamagit,am senzatia ca nu prea vrea sa se complice.L-am intrebat de la inceput de ce anume pot sa fac sa imi vad copilul si mia spus sa am rabdare ca nu am ce sa fac in conditiile in care stie ca sunt inebunit dupa copil.Am aflat de ordonanta de la cineva din politie ,am sunat avocatul ia-m spus ca vreau sa o facem si a spus ca o facem da nu stie daca e bine,daca avem sanse.Nu stiu ce sa mai cred.Sunt disperat.Sa schimb avocatul?
Multumesc pt raspunsul de pe privat.Piedici stiu ca o sa am,deja am avut f multe.Desi este un caz clar cu sanse de cistig,ma lovesc de incompetenti din sistemul asta de justitie.Daca nu pot sa obtin fetita macar sa am dreptul la vizita pina la incheierea procesului sa stiu si eu cum se simte,ce face.Am ajuns sa merg la medicul fetitei sa cer relatii despre copilul meu pt ca am aflat ca este f bonlava.
Va multumesc
Multumesc mult chiar ma-ti incurajat un pic.Avocat am o femeie,deja am vorbit in aceasta seara la tel sa ne intilnim luni dimineate sa intocmin actiunea .Sper din suflet sa se rezolve in bine.O sa va tin la curent. Cel mai dureros este in aceasta poveste ca o MAMA pune orgoliul ei mai presus de sentimentele unui copil.Am incecat sa nu ajung aici, i-am explicat ca nu vreau sa iau copilul cu forta sa fug cu el (asa cum a facut ea) nu vreau sa il traumatizez pt ca e copilul meu si ma doare sa il vad ca sufera,ca o sa am rabdare si sa astept o hotarire judecatoreasca ,ca ce se intimpla cu noi nu trebuie sa afecteze copilul.Nu vreau decit sa o vad pe fetita si sa fiu la curent cu tot ce se intimpla cu ea asa cum am fost si in acesti 2 ani.Din pacate mai sunt si asfel de mame care uita sa priveasca si in sufletul acelui inger nevionovat.Nu stiu cum poate sa doarma cind vede minunea acea spunind "vei la tati".(In ultimile luni nu am mai auzit-o niciodata strigind mama,doar tati,isi dadea seama la 2 ani ca striga degeaba de fapt mama nu o auzea)
Dureros
In primul rand, nu inteleg cum faceti actiunea impreuna cu avocatul?... Acest lucru ii apartine in totalitate, dv. trebuie doar sa-i aratati, amanuntit, povestea faptelor.
Apoi, sa nu credeti ca doar pentru ca e hipoacuzica mama are sanse mai mici sa primeasca micuta. Trebuie sa intelegeti ca, daca un om are discernamant si puterea de a se intretine, atunci are dreptul de a-si creste un copil. Va recomand sa nu mizati pe acest aspect, i-ati putea crea un sentiment negativ judecatorului... Ca sa nu mai spunem ca mila face multe si ea ar putea incerca sa foloseasca acelasi lucru in favoarea ei... si n-ar fi tocmai bine pentru dv.
Sunt aparate pentru hipoacuzici, unele chiar gratuite din fondurile caselor de sanatate... iar ea poate folosi oricand acest lucru. Nu neaparat ca sa obtina aceste aparate, caci e greu sa ajungi sa folosesti drepturile pe care le ai, dar poate folosi acest lucru ca argument in instanta, poate spune ca a facut demersuri la casa de asigurari si ca va avea, in curand, o viata normala... chiar daca e o prezumtie si nu exista siguranta, asociata cu mila resimtita de orice persoana... ganditi-va ce efect ar putea avea asupra solutiei.
Aveti grija cum pune avocatul problema si va doresc sa va vedeti fetita crescand. :)

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita alllina25 alllina25 Buna ziua!Sunt tatal unei fetite de 4 luni pe care nu reusesc sa o vad mai deloc.Sa va explic eu si mama fetitei suntem despartiti si nu am fost casatoriti cu ... (vezi toată discuția)
Pot locui cu copilul in alta tara? alyadavid alyadavid In urma cu 1 an, am nascut o fetita, fara a fi casatorita, recunoscuta de tatal ei la nastere. In primele 2 luni, acesta o vizita de cateva ori pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)