avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie întreținere din partea parintelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie întreținere din partea parintelui

Buna ziua am o mica problema ,am o cunostinta ce a divortat si in urma divortului a ramas sa-i plateasca alocatia copilului sau ,au trecut 16 ani si copilul s-a retras de la scoala si a plecat de 1 an in strainatate cu mama lui ,mai are dreptul la alocatie daca el a abandonat scoala?cunostinta mea adica unchiul meu ii plateste in fiecare luna desi el este plecat cu mama lui in strainatate!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 8 August 2015
are dreptul la alocatie pana la 18 ani indiferent daca merge sau nu la scoala ,alocatie primeste si dupa 18 ani daca merge la scoala altfel nu........
Multumesc de raspuns dar el are 16 ani si a abandonat scoala si a plecat si nu mai are de gand sa se intoarca la scoala sau in tara,deci dupa 18 ani pensie alimentara ca asa se numeste nu alocatie m-am exprimat eu gresit ,mai are dreptul??
Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil Niko3 Niko3 Buna ziua, dupa varsta de 18 ani copilul mai are dreptul la alocatia primita in urma divortului? Mentionez ca este inca elev. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Drept de proprietate imobil minor /intretinere obligatorie a parintilor pana la ce varsta ? lonut lonut Buna ziua,va deranjez cu 2 intrebari,prima se refera la dreptul asupra unui imobil de catre un minor (eu ).Asadar,as vrea sa aflu daca este posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil si pensie alimentara catalinmr catalinmr Buna ziua! Am un copil ce a implinit 18 ani. Eu de mama lui am divortat de peste 16 ani , ea revenind la numele de fata si copilul ramanand cu numele meu. In ... (vezi toată discuția)