Nu aveti sanse ,dar incercati pt linistea dv.;
In privinta locuintei si a veniturilor ,orice mama isi aranjeaza aceste lucruri;
Faptul ca ,minorul a lipsit de la gredinita nu inseamna ca i-a fost pusa in pericol educatia sau viata.
Instanta nu-i va impune niciodata mamei sa locuiasca intr-un anumit loc sau sa duca minorul la o anumita gradinita-
Dar daca doriti sa-i aveti mai aproape --ii poate fi atribuit mamei ctr. de inchiriere ANL,
vA ramane cu mama si ve-ti avea un drept legal de a-l vizita.
***Revin cu un raspuns
Se poate cere pe cale Ordonanta Presedintiala -Exercitarea dreptului parintelui de a avea legaturi personale cu minorul- precum si stabilirea modalitatilor concrete de realizare a acestui drept ---vedeti jurisprudenta
Sentinta Civila nr.5234/28 septembrie 2005 pronuntata de Judecatoria sect 4 Bucuresti
vEZI legea 272/2004 privind protectia si protejarea drepturilor copilului;
Face-ti o plangere la Protectia Copilului din localitate sa va vedeti copilul-aveti aceleasi drepturi deocamdata.
Vb cu un avocat
Ordonanta presedintiala trebuie sa indeplinesca anumite conditii( art. 581 c. pr. civ.): vremelnicia, urgenta, dovedirea unor pagube iminente si neprejudicierea fondului cauzei. Astfel, masurile dispuse de instanta vor fi pentru o anumita perioada, vor fi luate de indata, iar prin aceasta nu va fi cercetat fondul problemei. Dvs., din cele expuse , nu faceti dovada intru totul cu privire la vremelnicie, urgenta, paguba iminenta si nici ca prin aceasta judecata nu se solutioneaza insusi fondul problemei. In acceptiunea mea instanta va respinge cerere de ordonanta presedintiala, insa pentru incredintarea minorului sau pentru stabilirea program de vizitare minor puteti face actiune pe dreptul comun.
opinia mea este ca nu sunt sanse sa obtineti incredintarea copilului.
multumesc pentru raspuns
va mai intreb ceva
referitor la partea raspunsului < Dar daca doriti sa-i aveti mai aproape --ii poate fi atribuit mamei ctr. de inchiriere ANL,
vA ramane cu mama si ve-ti avea un drept legal de a-l vizita>
intrebari: 1. cum concret ii poate fi atribuit ctr. de inchiriere ANL,prin hotararea ordonantei presedintiale de care discutam ori hotararea divortului cu incredintare minor sau un alt mod (eu ii doresc in localitate dar ea refuza,i se poate impune ,ea vrea neaparat la parintii ei la 160 km de locul unde am domiciliat toti trei)
2.cand voi avea dreptul legal de a-l vizita, imediat dupa hotararea ordonantei presedintiale ori dupa hotararea divortului cu incredintare minor (nu-mi permite sa-l vad de 45 de zile ,pot demonstra cu martor numai mama mea,vreau sa-l vad sub orice forma,fara sa incalc legea,nu-mi da voie in curte unde locuieste)
Multumesc
va mai intreb ceva
referitor la partea raspunsului <Dvs., din cele expuse , nu faceti dovada intru totul cu privire la vremelnicie, urgenta, paguba iminenta >
1. vremelnicie - am solicitat incredintarea minorului pana la solutionarea divortului,deci pe o durata limitata
2 .urgenta- a. absenta(5 aptamani) de la grupa pregatitoare gradinita
-b. interdictia ilegala de a-mi vedea propriul copil(45 de zile)
3. paguba iminenta -a. cum si cand va recupera anul scolar(grupa pregatitoare gradinita), va intreb daca este o paguba pt. ca nu stiu
-b.de 45 de zile sufar pt. ca nu pot sa iau legatura legal cu copilul meu ,va intreb daca este o paguba