avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta de urgenta exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta de urgenta exercitarea autoritatii parintesti

este procesul nr. 5 deschis de ex. in decurs de 2 luni.. .... nici nu mai am cuvinte....oare se poate incuvinta atata timp cat este deschisa o actiune pe fond in care solicita asta ... nu ar dezlega fondul????
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:29, 6 Decembrie 2013
Trebuie sa dovedeasca urgenta, fara de care s-ar pagubi un drept, sa spuna in concret ce drept i s-ar pagubi, vremelnicia si neprejudecarea fondului. Nu prea are omul ce face, se plictiseste in mod evident.
Buna seara, stati linistita ordonanta nu se termina prea curand, oricum nu va avea castig de cauza, sunt multe aspecte care se pun in discutie (asa cum a precizat si doamna mai sus: urgenta,vremelnicia, prejudicierea fondului etc) faceti intampinare si solicitati respingerea,aratati ca mai exista un proce la fond si... nu se justifica urgenta prezentei ordonante. prin absurd , daca si numai daca instanta ii va admite actiunea , ramane recursul , or primul termen la recurs nu va fi mai devreme de 6 luni daca nu chiar mai mult.
Hotărârea de la fond la Ordonanţa de urgenţă este executorie, aşa că doamna nu se poate baza pe recurs.
Eu mai repede aş pleda pe abuzul procesual, aş lista de pe site-ul Just.ro toate dosarele deschise în aceste 2 luni, apoi, în continuare, toate termenele de judecată la care doamna trebuie să se prezinte şi aş insista că hărţuirea mamei dăunează psihic minorului.

Chiar daca există proces de fond pe acelaşi obiect, ordonanţa este admisibilă, este o măsură vremelnică până la soluţionarea fondului.
Deci nu vă bazaţi pe condiţiile de admisibilitate a ordonanţei, domnul are deja o hotărâre care incriminează mama, cea cu măsurile asiguratorii, deci justifică urgenţa,neprejudicierea fondului şi vremelnicia o justifică şi prin simpla afirmaţie(eu am păţit-o)
Asta nu înseamnă să nu le invocaţi şi să nu cereţi respingerea pe inadmisibilitate, dar nu vă bazaţi doar pe asta.

Să fiţi atentă doamnă la ce judecător este repartizat dosarul. S-ar putea să fie la acelaşi de la măsurile asiguratorii:-/
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala evacuare Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu As dori sprijin(si multumesc anticipat) pentru a vedea ce se poate face in urmatoare situatie: O familie a locuit intr-un imobil inchiriat de la Rial. ... (vezi toată discuția)
Poate fi modificata o cerere de drept comun in ordonanta presedintiala? kik101 kik101 Am introdus o actiune pe fond in vederea suplinirii consimtamantului paratului pentru a calatori cu minorul in strainatate in luna septembrie. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)