avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... dizolvare si radiere ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

dizolvare si radiere ong

buna ziua! as vrea sa dizolv si sa radiez un ong fara activitate de vreo 2 ani, cu mandatul consiliului director expirat(ong e infiintat in 2006 iar consiliul director este numit pe 3 ani), fara bunuri pe asociatie, active imobilizate (cu cheltuieli de constituire ) de 60 lei si patrimoniul asociatiei de 400 lei(capitalul social).ce nu prea inteleg din lege e faptul ca imi trebuie lichidator ? nu are ce lichida nu am bunuri nici datorii in lege nu zice nimic de cei fara nimic . si inca o intrebare daca se poate, stiti cumva care ar fi costurile totale privind dizolvarea si radierea? plateste asociatia lichidatorul ?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:12, 23 August 2010
1. Dizolvarea si lichidarea asociatiei se face conform OG 26/2000 si prevederilor statutare.
2. Patrimoniul ala care este se transfera unei alte asociatii ori fundatii care are acelasi domeniu de activitate.
3. Daca nu aveti lichidator numit prin AGA atunci instanta il v-a numi ea, iar costurile le va achita asociatia.
Costuri nu pot sa va spun intrucat nu stiu.
nu doriti sa "vindeti" ONG-ul?
Buna seara .
Va trebuie neaparat lichidator,fara acesta nu vi se aproba dizolvarea de catre Judecatorie . Am si eu o astfel de lichidare in lucru .
Marius Bote .
Incercati o fuziune cu un alt ONG. Oricum bunurile din patrimoniu(daca exista) trebuie transferate unui alt ONG cu acelasi domeniu de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dizolvare - lichidare asociatie umanitara monb monb Am nevoie de un model de hotarare AGA pentru dizolvarea asociatiei. Daca puteti sa-mi spuneti si ca cat costa toate formalitatile legale de lichidare a ... (vezi toată discuția)
Transfer patrimoniu intre asociatii Monica Baiceanu Monica Baiceanu Buna ziua, am o problema legata de doua asociatii: ambele au aceiasi asociati, una este mai veche si una este creata recent. Cea veche are patrimoniu initial ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de dizolvare a unei asociații non-profit fără activitate, conturi bancare, patrimoniu etc.? AndreaSera AndreaSera Suntem 3 membri fondatori si vrem sa o dizolvam asociatia. Nu exista absolut nimic pe asociatie, aici ma refer la conturi banci,bani, patrimoniu. Nu am avut ... (vezi toată discuția)