Am rugamintea de a-mi lamuri urmatoarea situatie:
ca urmare a unei avarii la propria-mi teava de alimentare, am produs o inundatie (de proportii mici) la etajul inferior. M-am autosezizat de spargerea tevii si in trei ore am remediat situatia. Nimeni nu mi-a sesizat absolut nimic.
La trei zile dupa eveniment, constat ca vecinii de jos fac uz de asigurarea pe care o au, instiintandu-ma ca vor apela la banii dati de asigurator.
La ce ma pot astepta de aici incolo?
Precizez ca nu a fost vorba de o neglijenta care a durat mai multe zile ci de o situatie in cel mai rau caz fortuita care a fost remediata in 3 ore.
Ii las sa ma dea in judecata?
Pentru orice prejudiciu provocat unui tert (cu sau fara vointa) aveti o raspundere civila privind repararea lui.Daca evenimentul a produs daune prin inundatie, vecinul are dreptul sa fie despagubit(plata reparatiilor) de catre asigurator, care in baza despagubirilor acordate, are dreptul de a se indrepta impotriva vinovatului (adica dv.).Era bine sa fi avut si dv. o asigurare care sa cuprinda si acoperirea daunelor civile provocate, de natura celei mentionate si astfel prejudiciul sa fie suportat de asiguratorul dv.
Pe viitor, merita sa tineti minte experienta si sa luati masuri de protectie.
Vecinul dv. nu a gresit cu nimic instiintand asiguratorul sau Inclin sa cred ca totusi dauna nu a fost chiar asa de" minora," pt. ca vecinul nu s-ar fi sesizat pt o paguba nesemnificativa.