avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul ma actioneaza in judecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul ma actioneaza in judecata

Buna ziua,

Am rugamintea de a-mi lamuri urmatoarea situatie:
ca urmare a unei avarii la propria-mi teava de alimentare, am produs o inundatie (de proportii mici) la etajul inferior. M-am autosezizat de spargerea tevii si in trei ore am remediat situatia. Nimeni nu mi-a sesizat absolut nimic.
La trei zile dupa eveniment, constat ca vecinii de jos fac uz de asigurarea pe care o au, instiintandu-ma ca vor apela la banii dati de asigurator.

La ce ma pot astepta de aici incolo?
Precizez ca nu a fost vorba de o neglijenta care a durat mai multe zile ci de o situatie in cel mai rau caz fortuita care a fost remediata in 3 ore.
Ii las sa ma dea in judecata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:45, 22 Iulie 2010
Pentru orice prejudiciu provocat unui tert (cu sau fara vointa) aveti o raspundere civila privind repararea lui.Daca evenimentul a produs daune prin inundatie, vecinul are dreptul sa fie despagubit(plata reparatiilor) de catre asigurator, care in baza despagubirilor acordate, are dreptul de a se indrepta impotriva vinovatului (adica dv.).Era bine sa fi avut si dv. o asigurare care sa cuprinda si acoperirea daunelor civile provocate, de natura celei mentionate si astfel prejudiciul sa fie suportat de asiguratorul dv.
Pe viitor, merita sa tineti minte experienta si sa luati masuri de protectie.
Vecinul dv. nu a gresit cu nimic instiintand asiguratorul sau Inclin sa cred ca totusi dauna nu a fost chiar asa de" minora," pt. ca vecinul nu s-ar fi sesizat pt o paguba nesemnificativa.
Multumesc pentru raspuns.
Cu siguranta aceasta situatie m-a determinat sa ma asigur si eu.
Va doresc o zi cat mai buna!
Nu uitati sa va asigurati si pentru raspundere civila!:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie la vecin prin spargerea caloriferului ContSters243570 ContSters243570 BUNA ZIUA.LOCUIESC IN ITALIA SI AM UN APARTAMENT IN ROMANIA.CHEIA DE LA APARTAMENT AM LASAT-O VECINULUI CARE LOCUIESTE SUB APARTAMENTUL MEU,CA SA AIBA ACCES IN ... (vezi toată discuția)
Acordare despagubire in cazul producerii unui risc asigurat carmen bodeanu carmen bodeanu Am fost inundata de vecinul de deasupra apartamentului;si eu si d-lui avem polite de asigurare suplimentara(printre riscuri aflindu-se si inundatia)a ... (vezi toată discuția)
Inundatie vecin vs pretenti enorme -ce pot sa fac? andrei_camelia andrei_camelia Buna ziua, daca cineva poate sa ma ajute in urmatoarea problema: S-a spart o teava la baie nu din vina mea si mi-am inundat vecinul de jos. In momentu ... (vezi toată discuția)