Sunt proprietarul unui imobil pe care il am de la parintii mei printr-un act de vanzare-cumparare, in perioada in care nu eram casatorit. Acum casatorit fiind, as dori sa le dau inapoi parintilor apartamentul printr-un act de donatie. Fac acest lucru deoarece s-ar putea sa ma despart de sotia mea, careia ii datorez o suma de bani pe care am inregistrat-o sub forma unei declaratii notariale. Eu nu vreau sa mai fiu proprietarul acelui apartament (pana la urma este munca parintilor mei). Ce act ar trebui sa fac, pentru a nu putea fi atacat?
Si vnazarea-cumpararea intre dvs. si parintii dvs. poate fi considerata donatie "deghizata". Dar pentru asta ar trebui dovezi temeinice.
Solutia optima ar fi vanzarea imobilului unei terte persoane.
buna ziua.
dvs ii datorati sotiei o suma de bani.
prin aceasta instrainare pe care intentionati sa o faceti cu parintii dvs va veti micsora patrimoniul, fraudand interesele creditorilor.
"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ca am primit de la sotia mea Y (fosta ....), suma de ......, pentru a achita sulta conf. sentintei civile nr. ...... pronuntata in dosarul nr. ......, de Judecatoria ........ si pentru a achita un credit BRD.
Declar de asemenea ca suma de ..... am primit-o anterior casatoriei noastre si ca aceasta provine din fondurile proprii ale sotiei mele".