avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratia notariala in procesul de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratia notariala in procesul de partaj

Buna ziua!
Inainte de casatorie am primit de la viitoarea sotie o suma de bani, pe care am inregistrat-o printr-o declaratie la notar. Acum dupa 2 ani de casatorie suntem in pragul divortului. Ce valoare are aceasta declaratie notariala in cazul unui partaj judiciar?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Tedesco , utilizator 10:43, 4 Iulie 2010
daca suma este data prin donatier, poate fi revocata si dvs obligat sa-i dati banii inapoi.
daca este prin orice alta metoda, actul este deosebit de important si va putea fi folosit la partaj. asta inseamna, in general, ca ea va putea demonstra faptul ca suma cu care dvs ati contribuit la achizitionarea anumitor bunuri in timpul casatoriei, tot de la ea provine.
Nu inteleg termenul de "donatier"!!!
sorry...DONATIE
Multumesc pentru raspuns.

Declaratia suna in felul urmator:
"Subsemnatul X, domiciliat in ...., declar ca am primit de la sotia mea Y (fosta ....), suma de ......, pentru a achita sulta conf. sentintei civile nr. ...... pronuntata in dosarul nr. ......, de Judecatoria ........ si pentru a achita un credit BRD.
Declar de asemenea ca suma de ..... am primit-o anterior casatoriei noastre si ca aceasta provine din fondurile proprii ale sotiei mele".

Fac remarca ca acasta declaratie am dat-o la 7 luni dupa ce ne-am casatorit si nu inainte. Poate fi atacata aceasta declarati in vreun fel?

Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala Tedesco Tedesco Buna ziua! In cazul unui partaj, exista vreo diferenta, ca aceasta declaratie notariala a fost semnata dupa casatorie si nu inainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj Tedesco Tedesco Buna ziua! O declaratie notariala facuta inainte de casatorie, ce semnificatie are in cazul unui divort? Este cu titlu executoriu? Declaratia este ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! divort .... Tedesco Tedesco Buna ziua! Inainte de casatorie sotia mi-a dat o suma de bani, iar dupa ce ne-am casatorit, la vreo 8-9 luni m-a tot batut la cap sa mergem la notar unde sa ... (vezi toată discuția)