Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce ati inteles cu privire la aceste prevederi ale OUG 63/2010:
"În cazul în care unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială implementează proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile, atunci la Numărul maxim al posturilor rezultat în urma aplicării prevederilor de la punctul 1, punctul 2 şi punctul 3, după caz, se mai adaugă, numai pentru perioada implementării proiectelor, numărul posturilor corespunzător din următorul tabel (...)".
Colegii mei spun ca persoanele incadrate in biroul care lucreaza pe proiectele finantate din fondurile europene trebuie reincadrati cu angajare pe perioada determinata. De exemplu, o persoana care acum este functionar public intr-un compartiment de o alta specialitate, insa are si atributii in biroul precizat, va fi mutata cu totul in acel birou, trecuta pe post de functionar contractual si reangajata pe perioada determinata. Ce credeti?
Multumesc.
Nu cred in aceasta ipoteza. Fiecare institutie a primit tabelul cu numarul de angajati (fp si pc) pe care poate ii are atribuiti. Daca are nevoie de personal suplimentar in vederea implementarii proiectelor, atunci va cere avizul pentru angajarea personalului respectiv, iar acest aviz va fi unul favorabil. Repet, daca are nevoie. Daca nu are nevoie de personal suplimentar atunci continua ca si pana acum.
In nici un caz nu va face reincadrari.
Mai concret... s-a creat acest birou, si se doreste desfiintarea postului de functionar public al persoanei mentionate. Drept "premiu" i se ofera persoanei respective un post nou creat in acest birou, ca personal contractual. Si i s-a spus ca este vorba de perioada determinata.
Asta se poate realiza. Dar dupa incetarea raporturilor de serviciu ca si fp va trebui sa dea concurs pentru a ocupa acel post.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Functionari publici
romtit
In cadrul unei institutii publice, in acest caz DSP, dorim sa dezvoltam un proiect (postdru). Proiectul primeste finantare in urma evaluarii si selectiei. ... (vezi toată discuția)
Sef birou
klaudia772001
Daca avem un compartiment cu 5 functionari de executie din care unul cu studii superioare, transformarea compartimentului in birou presupune existenta unui ... (vezi toată discuția)