avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la desfiintarea postului.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la desfiintarea postului.

Buna ziua.

Sant angajata unei firme cu CIM perioada nedeterminata.Acum 20 zile s-a inchis unitatea unde lucram,s-a desfiintat postul.Pana in prezent nu lucrez,nu sant in concediu si nici in preaviz de concediere (disponibilizare) din motive ce nu privesc persoana angajatului.Am incercat de nenumarate ori de a relua activitatea , dar firma ma preseaza sa-mi dau demisia cu 15 zile preaviz;fara dreptul la salariu compensatoriu ,preaviz 20 zile lucratoare in caz de concediere si somaj.Mentionez ca nu am fost informata legal prin posta de desfiintarea postului si nu am confirmat in scris de luarea la cunostinta.Nu mi s-a propus un loc de munca pe alta locatie din cadrul firmei,doar ma aleg cu absente nemotivate in cartea de munca daca nu-mi dau demisia.Ce ar trebui sa fac in acest caz,ce pasi sa urmez pentru a rezolva problema prin instanta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:19, 21 Iulie 2010
Faceti intai o sesizare la ITM deoarece este o nerespectare a CIM.
Am facut sesizare la itm,dar nu ma pot baza doar pe itm.Am o luna de cand nu muncesc si nu voi primi salariu pentru luna iulie,nu mi-am incheiat situatia la firma si nu ma pot angaja in alta parte.La itm mi-au zis sa merg la Tribunal ,dar nu stiu de un unde sa incep,ce acte/cerere sa intocmesc p instanta ,nu-mi permit sa platesc un avocat .Mc
1. Daca aveti un loc de munca unde sa va angajati o puteti face. Legea va da voiesa aveti mai multe CIM in acelasi timp.
2. Ar trebuie sa consultati un avocat, singura nu veti reusi.onorariul acestuia il veti cere angajatorului (prin instanta) in cadrul cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere/desfiintarea postului Dan_2010 Dan_2010 Buna seara, lucrez de 9 luni la sa o societate comerciala X-s.r.l care are aproximativ 50 de angajati. Saptamana trecuta mi s-a comunicat,verbal doar,ca ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate ContSters111252 ContSters111252 Daca inchid o societate comerciala care are un angajat cum trebuie sa procedez pentru a desface contractul de munca al acestuia? Ce documente trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Cum este cu salariul compensatoriu CURALA CURALA buna ziua .imi poate spune si mie cineva cum este cu salariul compensatoriu eu am fost pana acum pe data de 07.11.2010 in indemnizatie pentru crestere copil am ... (vezi toată discuția)