avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum este cu salariul compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum este cu salariul compensatoriu

buna ziua .imi poate spune si mie cineva cum este cu salariul compensatoriu eu am fost pana acum pe data de 07.11.2010 in indemnizatie pentru crestere copil am depus cere de reluarea activitatii dar nu am primit nici un raspuns de la firma ce este de facut si cum este cu acel salariu compensatoriu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 10 Noiembrie 2010
Salariul compensatoriu se acorda in situatia concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului ...
va multumesc dar specific faptu ca eu sunt concediata din urmatorul motiv inchiderea punctului de lucru
imi poate spune cineva in cat timp pot face sesizarea la itm daca angajatorul nu respecta conditiile cim pentru trimitere in somaj
ar trebui sa primiti o notificare de preaviz (20 de zile lucratoare), timp in care ar trebui sa va prezentati la serviciu.
Dupa aceste 20 de zile trebuiesa vi se emita o decizie de incetare a contractului de munca in baza art. 65 Codul muncii, decizie pe care o puteti contesta in 30 de de zile din momentul comunicarii.
Daca nu doriti sa o contestati atunci aveti dreptul sa solicitati in instanta drepturile salariale intr-un termen de 3 ani.
Daca ati facut o solicitare scrisa la angajator si acesta v-a dat unn raspuns negativ la data primirii raspunsului,
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
titiana, utilizator
CURALA a scris:

imi poate spune cineva in cat timp pot face sesizarea la itm daca angajatorul nu respecta conditiile cim pentru trimitere in somaj


Conditiile pentru a beneficia de somaj nu trebuie sa le indeplineasca angajatorul, ci salariatul ....
Angajatorul are obligatia de a elibera adeverinta pentru somaj si plata contributiei pentru somaj.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa beneficiez de somaj daca am fost in ccc? CURALA CURALA Sa-mi spuna si mie cineva va rog ce drepturi am.Am fost angajata la o firma si am avut perioada suspendata pentru copil de 2 ani concediu de crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Primim somaj daca firma nu are 1 an de activitate? katiushca katiushca Am fost anuntata ca se fac restructurari si sunt si eu pe lista de concedieri, o sa mi se dea preaviz de 20 zile lucratoare mentionat in contract in zilele ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa ccc TudoritaS TudoritaS Buna ziua, Urmeaza sa imi reiau activitatea ca urmare a finalizarii Concediului de Crestere Copil. Imi desafuram activitatea in cadrul unuei sociatati cu ... (vezi toată discuția)