Buna ziua,
Rog pe cineva sa ma ajute in prblema de mai jos:
Dorim sa vindem un apartament cu 2 camere, aflat in proprietatea firmei (SRL). Cladirea este veche si a fost cumparata de la o persoana fizica.Suntem platitori de TVA si la fel este si firma careia intentionam sa vindem imobilul.
Valoarea de intrare este de 200000 RON.
Ce taxe notariale si locale datoram in acest caz?
Cum se intocmeste factura, cu sau fara TVA? Valoarea ramasa neamortizata se poate trece pe cheltuieli deductibile?
Daca mai datoram si alte impozite catre fisc?
Intrebare:
de la data intrarii in patrimoniu SC, s-a facut vre-o reevaluare a imobilului ?
Taxe notariale: cf. grila Notarilor Publici
Taxe locale - nu exista unele speciale pentru vanzare-cumparare
Impozit: 16% pe profit, cf. Cod fiscal, Cod proced. fiscala si Legea contabilitatii
Factura cu TVA
Va multumesc, pentru raspuns, si imi cer scuze, pt intarziarea cu care raspund, am fost plecata in zilele trecute.
Nu s-au facut modificari, modernizari de cand a fost cumparat imobilul (2004). Nu trebuie facuta factura de vanzare fara TVA in acest caz? Ma gandesc la art 141 (2) lit f din CF.
Va multumesc inca odata,
Cu respect,Krisztina
Scutit de TVA, cf. Cod Fiscal, art.141, alin.(2), lit.f):
f) livrarea de constructii/parti de constructii si a terenurilor pe care sunt construite,
precum si a oricaror altor terenuri. Prin exceptie, scutirea nu se aplica pentru livrarea de constructii noi, de parti de constructii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc urmatoarele:
(la data 01-ian-2010 Art. 141, alin. (2), litera F. din titlul VI, capitolul IX modificat de Art. I, punctul 114. din Ordonanta urgenta 109/2009 )
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare teren
cata8
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va ... (vezi toată discuția)