avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... incompatibilitate cu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

incompatibilitate cu PFA

Trebuie gasita o portita pentru functionarii publici (cu statut special: politisti, jandarmi,pompieri) pentru a-si putea infiinta pfa si astfel sa incerce sa supravietuiasca.
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 23:54, 25 Iulie 2010
activitatea didactica (predarea de cursuri, etc) nu intra in conflict cu statutul acestor persoane din cate stiu eu.
cati bani poti castiga de pe urma "activitatii didactice"? vorbesc despre un business care iti poate aduce bani sa-ti hranesti copiii si sa-tiplatesti facturi si rate. trebuie intoarsa legislatia si in favoarea noastra.
Sa imi fie cu iertare, dar legislatia este deja in favoarea functionarilor publici cu statut special fata de alte categorii de angajati ai statului. Este normal ca atunci cand beneficiezi de unele facilitati la care alti angajati ai statului nici nu viseaza sa ti se impuna si anumite restrictii.
ai dreptate, sa-ti fie cu iertare. asa pare de acolo de unde te uiti, ca sunt numai facilitati pentru functionarii publici cu statut special. eu te-as ruga sa aprofundezi un pic studiul asupra problemei si ai sa descoperi niste chestii incredibile: cum platesc 2 case de asigurari de sanatate pentru a beneficia de asistenta medicala gratuita (si fie vorba intre noi, prefer sa merg la cabinetele particulare), cum nu beneficiez de somaj in caz ca sunt dat afara, cum sunt tras la raspundere indiferent daca sunt sau nu in timpul serviviului, cum trebuie sa raspunzi "prezent" la orice ora din zi si din noapte, cum trebuie sa nu reactionez ca un om normal atunci cand sunt injurat, scuipat, bruscat, cum trebuie sa-mi risc viata pentru altii, fara sa ma gandesc ca am fost "macelarit " dpdv financiar de catre cei care ne conduc... lista poate continua.
Poate nu stiati, dar valoarea unui tichet de masa este de 8,7 lei. Este incredibil cum statul considera ca unui angajat oarecare ii sunt necesari numai 8,7 lei / zi pentru hrana zilnica, iar unui angajat din sistemul din care dv faceti parte ii trebuie 24 lei /zi. Cati dintre angajatii din Romania nu ar prefera norma de hrana in schimbul tichetelor de masa?
Cati angajati din aceasta tara incaseaza anual bani de echipament (suma deloc de neglijat)? Cate salarii vi se acorda in momentul pensionarii? Pentru faptul ca vi se impune sa raspundeti ''prezent'' la orice ora din zi si din noapte beneficiati de sporul pentru misiune permanenta.
Cati romani nu sunt nevoiti sa apeleze la cabinetele medicale particulare deoarece in sistemul public nu li se asigura mai nimic? Daca pentru dv a merge la un cabinet particular este o preferinta, pentru marea majoritate a romanilor bolnavi este o necesitate...
Credeti ca reactia unui om normal in momentul in care este injurat, scuipat sau bruscat este de a-si face singur dreptate? Reactia oamenilor normali este de a se adresa organelor competente pentru a lua masurile legale ce se impun.
Din moment ce nu cotizati la fondul de somaj este normal sa nu beneficiati de acesta. Si lista poate continua.
Daca va nemultumeste faptul ca v-ati ales o meserie ce impune sa va risacati viata pentru altii, nu va tine nimeni cu forta in sistem si nici nu va obliga nimeni sa iesiti la pensie din sistem; puteti oricand renunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara anca_01980 anca_01980 Buna ziua, Sotul meu este functionar public cu statut special si in afara de salariu de incadrare beneficiaza si de diferite sporuri, inclusiv norma de ... (vezi toată discuția)
Doctor angajat la penitenciar,am voie sa detin cmi? maddy30 maddy30 Buna ziua!Sunt medic stomatolog si vreau sa ma angajez la Penitenciar tot in aceeasi functie.Momentan detin CMI si vreau sa iau fonduri europene anul ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport serviciu functionarii publici ely1 ely1 Se poate ca un functionar public pe perioada suspendarii din functia pe care o are la o primarie sa se angajeze in alta parte? Si dupa ce se finalizeaza ... (vezi toată discuția)