avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pierdere

Situatia la 31 dec 2009 este pierdere. In acest caz, sunt deductibile chelt cu donatiile si sponsorizarile?
Calculul trebuie facut chiar daca este pierdere, ma ajutati cu un sfat?
Valoarea neamortizata dintr-o imobilizare vanduta sau casata era nedeductibila in 2009, nu?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 18:54, 21 Iulie 2010
Fie ca este pierdere, fie ca este profit, chelt cu sponsorizarile si donatiile sun nedeductibile fiscal. Daca este profit (si impozit de plata), ele se scad din impozitul pe profit la nivelul val celei mai mici intre 3 la mie din CA si 20% din impozitul pe profit.
Val neamortizata in cazul vinzarii este deductibila fiscal, daca vinzarea este facuta la pretul pietei. Pt casarea inainte de termen este nedeductibila.
Atentie, pt casarea inainte de termen trebuie facuta ajustarea tva dedus cf art 149 sau 161 din CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare mijloc fix ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu casarea de mijloace fixe: 1. casarea se poate face si in cursul anului fara inventariere propriu- zisa? 2. ... (vezi toată discuția)
Vinzare aparatament cu sau fara tva? evanca evanca in anul 2008,am cumparat un apartament pe firma la val de 400.000 cu tva de 19%.pe care l-am inchiriat si am incasat chiria cu tva;nu am facut modernizari. In ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)