avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz de a elibera adeverinta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz de a elibera adeverinta

Va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la eliberarea din partea presedintelui asociatiei de propietari a unei adeverinte precum ca nu am datorii la intretinere. Adeverinta imi este utila pentru vanzarea apartamentului. Mentionez ca nu am avut niciodata datorii la intretinere !Respectivul presedinte refuza sa--mi elibereze acea adeverinta intr-o zi sau doua si imi spune ca imi va da dupa o saptamana si eu am programarea la notar luni, si avansul primit de la cumparator, va rog spuneti-mi cum pot obliga acest individ sa-mi elibereze acea adeverinta deoarece daca tranzactia imobiliara nu se incheie luni 20.08.2007 voi restitui dublul avansului.

Va multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 17 August 2007
nagold, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cameliaponta , utilizator 10:43, 26 August 2007
faceti-i o notificare scrisa in care sa-i expuneti situatia si sa-i aduceti la cunostiinta ca daca nu va elibereaza luni autorizatia o sa-l chemati in judecata sa va despagubeasca pentru dublul arvunei platit pt ca nu si-a indeplinit obligatia din fisa postului, de a elibera aceste adeverinte prevazute de lege. notificarea sa v-o inregistreze cu numar ca sa aveti dovada despre data la care l-ati notificat.
Multumesc pentru sfat. Am incercat acest lucru si binenteles ca nu a vrut sa stea de vorba cu mine, ceea ce ma si asteptam dar am filmat cu tel. mobil momentul in care spunea ca nu elibereaza adeverinta si i-am explicat acelasi lucru dar se pare ca nu-i pasa, inregistrarea o voi folosi ca dovada daca este posibil, asta e ! ce sa fac.

BR.
il veti da sau nu in judecata, aveti oricum dreptate si il tineti responsabil de vtoate si/sau orice dauna veti suferi. dar ca sa vindeti neaparat, faceti catre cumparator dovada platilor la zi a cheltuielilor de intretinere ( ultima chitanta pe multima luna afiusata) iar cumparatorul sa cumpere pe propria raspundere, dupa ce ii aduceti la cunostinta si ii explica starea de fapt.se practica in situatii de gen, urmand ca ulterior sa se regleze conturile cu rau-voitorul.raspunde penal pt abuz in serviciu si este pers.publica (vezi decizie ICCJ)
Trebuia sa il notifici prin executorul judecatoresc si astfel aveai dovada, dar cred ca acum este prea tarziu
Trebuia sa il notifici prin executorul judecatoresc si astfel aveai dovada, dar cred ca acum este prea tarziu

Alte discuții în legătură

Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)
Zugrăvit scari asociatie de propietari jeni0 jeni0 Buna ziua Am si eu cateva intrebari :Cum se împart cheltuielile pt zugrăvirea scărilor in cadrul unei asociații de proprietari ?Daca la prima întâlnire ... (vezi toată discuția)
Presedinte banuit de lucruri necurate Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Sunt vicepresedinta unei asociatii dintr-un bloc nou, de fapt nu este inca asociatia de proprietari infiintata ci in curs de infiintare, se vor ... (vezi toată discuția)