avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii !!!!!Retineri din salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

!!!!!Retineri din salariu

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: angajatorul doreste sa faca retinere din salariu mai multor persoane din firma - depasire plafon telefon. Este legal si normal sa se faca aceasta retinere pe stat. Va rog sa ma ajutati!!!:(
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:18, 22 Iulie 2010
da
Temei legal :
norme
78. Angajatorul stabileşte partea corespunzătoare din convorbirile telefonice reprezentând folosinţa în scop personal, care reprezintă avantaj impozabil, în condiţiile art. 55 alin. (3) din Codul fiscal, şi se va impozita prin cumulare cu veniturile salariale ale lunii în care salariatul primeşte acest avantaj. În acest scop angajatorul stabileşte limita convorbirilor telefonice aferente sarcinilor de serviciu pentru fiecare post telefonic, urmând ca ceea ce depăşeşte această limită să fie considerat avantaj în natură, în situaţia în care salariatului în cauză nu i s-a imputat costul convorbirilor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere lunara "contributie" telefon de serviciu InaME InaME Buna ziua, as dori sa stiu daca conform legii, este posibil ca o firma sa retina din salariul angajatilor o suma lunara fixa cu titlu de \"contributie\", ... (vezi toată discuția)
Impozitare tain produse fabricate varu_alin varu_alin Buna ziua, In cazul in care in CCM este stipulat faptul ca angajatii primesc tain din produsele fabricate (gen 3 bucati cascaval pe luna) acestea se ... (vezi toată discuția)
Se considera avantaj de natura salariala? catal1 catal1 Plata chiriei de catre angajator unui angajat detasat (in cadrul aceluiasi angajator -sucursale ) se considera avantaj de natura salariala? Va multumesc (vezi toată discuția)