avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune sau abuz de incredere?

Am inchiriat un apartament unei familii sot si sotie urmand sa inchei contractul de inchiriere ulterior (la intoarcerea sotiei de la munca din Germania). Sotul ramas inapartament a fost inregistrat in cartea deimobil cu actul de identitate. Dupa o luna si jumatate, timp incare nu am inacsat nnici un ban, sotia se intoarce, fara bani, din Germania si parasesc apartamentul fara anunt prealabil si fara a/si achita macar utilitatile (intratinere, energie electrica, telefon).
In afara de faptul ca am fost ,,credula"", se poate vorbi despre abuz de incredere sau inselaciune de aici decurgand posibilitatea unei plangeri la politie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DOINA NEMES , Avocat 13:29, 22 Iulie 2010
nu
nu se poate vorbi de o infractiune in speta
eventual, puteti incerca o actiune pe civil pentru recuperarea banilor, insa deduc faptul ca nu prea aveti probe, avand in vedere ca urma sa incheiati contractul de inchiriere cand se intorcea sotia din germania
Daca aveti macar un martor si folosindu-va si de faptul ca persoana respectiva a fost inscrisa in cartea de imobil, puteti solicita, pe calea actiunii civile, plata chiriei si a utilitatilor, dar va trebui sa dovediti faptul ca ati stabilit o anumita suma cu titlu de chirie. Teoretic, contractul de inchiriere nu trebuie in mod obligatoriu sa imbrace forma scrisa, dar daca nu imbraca aceasta forma e mai greu de probat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare prin instanta chiriasi si proces penal pentru vatamare corporala urtimudnairda urtimudnairda In data de 10 ianuarie 2009 soacra mea a inchiriat un apartament dar nu a incheiat contract de inchiriere la circa financiara pentru ca chiriasii nu au avut ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate popescu simona popescu simona Buna ziua, am un subiect pentru dumneavoastra. Poate ma puteti ajuta cu o solutie sau chiar mai multe. Este vorba despre doua persoane, sot si sotie, ... (vezi toată discuția)
Evacuare prin instanta chiriasi si proces penal pentru vatamare corporala urtimudnairda urtimudnairda In 10 ianuarie 2009 soacra mea a inchiriat un apartament fara contract de inchiriere la circa financiara deoarece chiriasii nu au avut bani pentru 1 luna ... (vezi toată discuția)