In data de 10 ianuarie 2009 soacra mea a inchiriat un apartament dar nu a incheiat contract de inchiriere la circa financiara pentru ca chiriasii nu au avut bani pentru 1 luna chirie drept garantie promitand ca ulterior vor face rost. Pe parcurs au spus ca vor contract pe 5 ani dar prin agentie imobiliara pentru a putea primi ajutoare de la primarie. Ei sunt de o luna si jumatate restanti la plata chiriei, nu au platit nimic legat de intretinere apartament, telefon, lumina de 3 luni. Au agresat-o fizic si verbal pe soacra pe 27 februarie iar aceasta la 12 ore de la incident a decedat, facand comotie cerebrala. Sotia a fost de fata, fiind si ea agresata verbal si ambele scoase cu forta din apartament. avem 2 martori care stiu ca soacra si sotia au fost la chiriasi in 27 febr dar martor la agresiune este doar sotia. Dupa moartea soacrei am anuntat telefonic pe chiriasi sa elibereze apartamentul in 30 zile datorita celor intamplate (avem martori la convorbirile telefonice). Am anuntat si sectoristul care a chemat la sectie chiriasa care a motivat ca ne-a dat chiria pe 6 luni (minte). Soacra a primit banii pe 2 luni (perioada oricum a exprimat). Chiriasii nu au cerut nicio chitanta de mana pentru cele 2 luni de chirie platite. Avem martori pentru suma exacta primita de soacra. Deci, nu au cum sa dovedeasca ca au platit nici macar cele 2 luni. Sectoristul a gasit in calculatorul politiei ca au mai fost evacuati in urma unei actiuni in instanta la ultima inchiriere. Dupa expirarea celor 30 zile, am fost cu sotia (1 april) unde am fost batuti cu niste bate, injurati si tarati afara din apartament de chiriasa, o verisoara dea ei si un copil minor de 13-14 ani. Am chemat politia, a legitimat-o pe sotie si chiriasa, a notat ceva in agenda fara a intocmi un proces verbal. Mentioney ca eu am fost lovit si in strada pana la venirea politiei, am martori vecinii care se uitau pe geam si ne-au cunoscut. Au continuat si afara in public cu acuyatii grave si jigniri. Vrem sa deschidem: 2 procese penale pentru agresiunea fizica si verbala a soacrei si sotiei, pentru agresiunea fizica si verbala a mea si sotiei si actiune in instanta pentru evacuare. sotia este unic mostenitor. Am martor ca am fost la chiriasi, atat la plecarea cat si la intoarcerea de la chiriasi. Am fost la IML si dupa ce avem certificatul medico-legal vom face plangerea penala. Am consultat mai multi avocati.
Astept o parere autorizata fata de cele relatate de mine
Multumesc anticipat.
PS. Pentru a nu fi acuzati de evaziune fiscala, am fost sfatuiti sa platim impozit pentru chiria primita de soacra. Daca ea nu mai este, are rost sa mai facem acest lucru, ea avea 75 % din apartament, sotia 25 % si banii au fost primiti de soacra nu de sotie, ullterior ni ia aratat si noua.
Cel mai recent răspuns:
MYRA CIMPEAN , Avocat
10:07, 23 Aprilie 2009