avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Proaspat absolvent si PFA - pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Proaspat absolvent si PFA - pot beneficia de somaj?

Buna ziua,

As avea o intrebare la dvs. Daca am absolvit de curand o facultate(Politehnica Bucuresti) si am infiintat si un PFA de un an, pot beneficia de ajutorul de somaj pentru absolventi?

Daca m-as inscrie la un master din toamna, ar schimba cu ceva situatia?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:13, 22 Iulie 2010
1. Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti doua conditii:
a) sa va înregistraţi la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială aveti domiciliul, in termen de 60 de zile de la absolvire;
b) sa nu realizati venituri sau sa realizati, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare.
2. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare, este de 500 lei.
3. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
4. Masteratul nu schimba situatia deoarece acesta nu este recunoscut de Legea 76/2002 ca forma obligatorie de invatamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer si presedinte de asociatie? flori.m flori.m buna ziua, ma puteti ajuta? Mi-am depus actele la somaj in urma cu doua saptamani. Ieri am fost aleasa presedinta asociatiei de locatari si vor sa imi faca un ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca am venituri din alte surse? selamara selamara Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in cazul in care am venituri din alte surse in suma de 250/luna. Multumesc. (vezi toată discuția)
Venituri in perioada de somaj ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ,daca un somer are si alte venituri in perioada in care se afla in somaj,mai primeste ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)