avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cautare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cautare testament

Cum pot afla daca s-a facut un testament?
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 10:10, 22 Iulie 2010
Puteti afla numai daca beneficiarul testamentului exiba acest act, care produce efecte numai dupa moartea celui care l-a facut.
Sora tatalui a decedat ,era casatorita ,fara copii,sotul(unchiul) este bolnav (dementa senila) .In timpul vietii matusa spunea ca si -au facut testament , insa nu am gasit nici un act dupa decesul ei in documentele din casa iar unchiul nu mai stie sa -mi spuna nimic despre acest lucru. Unchiul are frati in viata si nepoti de la fratii decedati care au spus ca au o copie dupa testament in care sotii isi lasa unul altuia.Nu am intrat in posesia copiei .
Este valabila o asemenea copie?
Ce trebuie sa fac in conditiile acestea?(mentionez ca rudele din partea unchiului nu vor sa deschidem succesiune,sau sa urmam o cale legala decat numai dupa decesul unchiului)
buna ziua.
nu va trebuie acordul din partea rudelor din partea sotului.
Daca ati gasi copia veti putea sa obtineti o copie legalizata de la biroul notarial ca l-a autentificat.
Daca nu gasiti, dar stiti sigur ca exista un asemenea testament, va trebui sa aflati cam prin ce an s-ar fi intocmit respectivul act si apoi sa va adresati tuturor birourilor notariale care functionau in acea perioada si sa cautati in arhiva lor existenta testamentului. Daca testamentul a fost facut inainte de 1995, adresati-va si Camerei notrilor publici pentru ca aceasta detine arhiva fostelor notariate de stat.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela M1ril3n1 M1ril3n1 Curatela pentru un bătrân singur bolnav de dementa senila (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Tutela sau curatela ? M1ril3n1 M1ril3n1 Avem o ruda bolnava de dementa senila, Sint nepot de frate al soțului bolnavei în cauza. Unchiul și mătușa mea nu au avut copii și frații și surorile ... (vezi toată discuția)