Sora tatalui a decedat ,era casatorita ,fara copii,sotul(unchiul) este bolnav (dementa senila) .In timpul vietii matusa spunea ca si -au facut testament , insa nu am gasit nici un act dupa decesul ei in documentele din casa iar unchiul nu mai stie sa -mi spuna nimic despre acest lucru. Unchiul are frati in viata si nepoti de la fratii decedati care au spus ca au o copie dupa testament in care sotii isi lasa unul altuia.Nu am intrat in posesia copiei .
Este valabila o asemenea copie?
Ce trebuie sa fac in conditiile acestea?(mentionez ca rudele din partea unchiului nu vor sa deschidem succesiune,sau sa urmam o cale legala decat numai dupa decesul unchiului)
Daca ati gasi copia veti putea sa obtineti o copie legalizata de la biroul notarial ca l-a autentificat.
Daca nu gasiti, dar stiti sigur ca exista un asemenea testament, va trebui sa aflati cam prin ce an s-ar fi intocmit respectivul act si apoi sa va adresati tuturor birourilor notariale care functionau in acea perioada si sa cautati in arhiva lor existenta testamentului. Daca testamentul a fost facut inainte de 1995, adresati-va si Camerei notrilor publici pentru ca aceasta detine arhiva fostelor notariate de stat.
Succes