avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cautare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cautare testament

Cum pot afla daca s-a facut un testament?
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 10:10, 22 Iulie 2010
Puteti afla numai daca beneficiarul testamentului exiba acest act, care produce efecte numai dupa moartea celui care l-a facut.
Sora tatalui a decedat ,era casatorita ,fara copii,sotul(unchiul) este bolnav (dementa senila) .In timpul vietii matusa spunea ca si -au facut testament , insa nu am gasit nici un act dupa decesul ei in documentele din casa iar unchiul nu mai stie sa -mi spuna nimic despre acest lucru. Unchiul are frati in viata si nepoti de la fratii decedati care au spus ca au o copie dupa testament in care sotii isi lasa unul altuia.Nu am intrat in posesia copiei .
Este valabila o asemenea copie?
Ce trebuie sa fac in conditiile acestea?(mentionez ca rudele din partea unchiului nu vor sa deschidem succesiune,sau sa urmam o cale legala decat numai dupa decesul unchiului)
buna ziua.
nu va trebuie acordul din partea rudelor din partea sotului.
Daca ati gasi copia veti putea sa obtineti o copie legalizata de la biroul notarial ca l-a autentificat.
Daca nu gasiti, dar stiti sigur ca exista un asemenea testament, va trebui sa aflati cam prin ce an s-ar fi intocmit respectivul act si apoi sa va adresati tuturor birourilor notariale care functionau in acea perioada si sa cautati in arhiva lor existenta testamentului. Daca testamentul a fost facut inainte de 1995, adresati-va si Camerei notrilor publici pentru ca aceasta detine arhiva fostelor notariate de stat.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela M1ril3n1 M1ril3n1 Curatela pentru un bătrân singur bolnav de dementa senila (vezi toată discuția)
Tutela sau curatela ? M1ril3n1 M1ril3n1 Avem o ruda bolnava de dementa senila, Sint nepot de frate al soțului bolnavei în cauza. Unchiul și mătușa mea nu au avut copii și frații și surorile ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)