avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-am pierdut familia in Italia,va rog ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-am pierdut familia in Italia,va rog ajutati-ma!

Buna ziua..Am sa incerc sa va spun o poveste trista,dar adevarata..Nu am pe nimeni aici,asa ca va rog din tot sufletul meu sa ma ajutati cu ceva informatii daca puteti..
Acum 3 luni,am plecat din Romania cu sotia mea si si cu baiatetul meu (acum are 1 an si 7 luni) in Italia,ca sa incercam si noi sa facem un viitor copilului nostru.Dar ce sa intamplat..Am plecat cu ceva bani de acasa,am reusit sa gasim un apartament,si nu peste multa vreme,eu mi-am gasit si ceva de lucru pentru 2 saptamani in constructii,lucrand la negru la un roman.Ce sa va spun,intre mine si sotia mea au intervenit discutii cand am aflat ca acel roman nu platea pe nimeni.Intr-un tarziu am reusit cu greu sa scot banii de la el,dupa care,am hotarat impreuna cu sotia sa o aducem pe mama ei din tara,sa aibe grija de copilas,ca sa putem lucra amandoi.Pana a venit mama ei din tara,ea a facut o prietenie cu o fata romanca,care lucra la un Night aici in Arezzo.Mie nu mi-a placut aceasta prietenie,dar am crezut ca ea este o fata cu capul pe umeri,si nu poate fi influentata de nimeni.Dar se pare ca m-am insealat amarnic..Dupa ce si-a facut aparitia mama ei,o femeie fara casa in Romania,fara familie,si o bautoare de alcool notorie,au inceput discutii intre noi,pt ca mama ei continua sa bea,si in acelasi timp,avea si grija de copilasul nostru in timp ce noi eram plecati.Viata noastra a contiunuat asa,pana intr-o duminica dupa amiaza cand eu am plecat de acasa pt vre-o 2 ore,si cand m-am intors,am vazut ca plecasera de acasa cu tot cu bagaj si cu tot cu copil.Nu aveam nici o informatie unde ar fi putut sa fie,pt ca isi inchisese si telefonul sau schimbase cartela.In zadar am trimis eu sute de mesaje,ca tot degeaba,nu mi se raspundea la ele..
Intre timp,am obtinut informatia la ce Night lucra aceea fata si am plecat acolo intr-o noapte,cu speranta ca o voi gasi acolo si voi sta de vb cu ea.Cu greu mi sa deschis usa,si eu am putut intra acolo.Am reusit sa vb cu acea fata,spunandu-mi ca nu stie nimic de sotia mea si de copilul meu.Evident ca mintea...Am plecat de acolo cu durere in suflet sfasiat de durere si dor de copilasul meu..A doua seara,am plecat acolo iar,dar am intrat pe o usa ascunsa din spatele localului,si am vazut-o pe sotia mea acolo,stand pe o canapea cu alte fete..Am scos-o afara,am vb cu ea o ora,explicandu-mi in acest timp ca n-a mai vrut sa stea cu mine pt ca nu mai simte dragoste pt mine.Asta a fost singura ei explicatie.Rugamintea mea de a veni acasa si a o lua de la capat,a fost in zadar..
Ce sa va spun,dorul de copil imi rupea inima cu fiecare zi ce trecea..Am continuat sa merg acolo seara de seara,dar nu am mai reusit sa intru la ea,patronul interzicandu-mi acest lucru..Am fost la politie,am facut denunt ca ea a parasit casa impreuna cu copilul meu,si ca nu ma lasa sa-l vad.Am mai spus ca ea lucreaza la acel Night,ca am aflat ca locuieste la 20 de Km de acest pras in casa patronului impreuna cu alte fete.Politia mi-a spus sa astept ca o s-o caute si o sa ma anunte.Maine se implineste o luna dragii mei de cand eu nu mi-am zazut copilul.Nu stiu ce sa mai fac,sunt disperat de dorul lui,chiar si de dorul ei,cu toate ca acum pare absurd,dupa cate mi-a facut..
Ce este cel mai important,este faptul ca aseara am fost la acel local,am intrebat fetele de ea vorbind cu ele printr-un geam,si mi-a spus ca ea este acolo dar nu vrea sa vorbeasca cu mine.Atunci,nervii mei fiind intinsi la maxim,am dat cu pumnul in ecel geam si l.am spart.Dupa 10 minute,a aparut politia,si eu am fugit de frica sa nu fiu arestat si ca n-o sa-mi mai vad copilul curand.Acum sunt acasa,va scriu voua cu lacrimi in ochi,cu hainutele baietelului in brate,si inconjurat de jucarii si durere in suflet..
Ce vreau sa va rog..Vreau sa stiu cateva lucruri.Oare ma poate ajuta ambasada romana ca sa-mi recuperez copilasul si sa-l duc acasa in Romania? Ce ar trebui sa fac pentru asta?
Vreau sa va mai spun un lucru.Sotia mea in Romania nu are o casa unde sa stea si nici parintii ei.Tatal ei acum doarme sub cerul liber cu sticla la capatai..Oare eu pot sa intentez un proces de divort si in acelasi timp sa obtin si dreptul de a lua copilul acasa? Asta ma doare pe mine cel mai mult,copilasul meu drag si scump,el este viata si sufletul meu..Cei care aveti copii,veti intelege cu siguranta ce este acum in sufletul meu..
A doua zi dupa ce ea a plecat,eu am gasit un italian care mi-a facut contract de munca pe termen nelimitat,reusind in acest fel sa pastrez apartamentul in care stau acum..Urmeaza sa merg luni la Comune sa vad daca imi pot face documente,si sa obtin rezidenta de care am atata nevoie..Acum sunt liber o saptamana si nu merg la lucru.Ce pot sa fac sa-mi iau copilul in Romania? Pot sa aflu unde sta acel patron de local,sa-l urmaresc cu o masina,si in acest fel,cand sotia s-au mama ei o sa iasa cu copilul la plimbare,sa-mi iau copilul si sa fug cu el..dar oare fac bine? Eu asta nu stiu...Oricum,daca reusesc sa-l iau,am auzit ca nu pot iesi cu el din tara fara acordul ei,si nici nu pot sa iau pasaportul copilului de la ea pt ca n-o sa mi-l dea.Va intreb acum pe voi,ce sa fac,ce este de facut in aceeasta situatie disperata? Eu acum am si denunt facut de patronul localului si cu siguranta ca sunt cautat de politie.Poate ma puteti ajuta cu o cat mai maica informatie.Am mare nevoie de voi,va rog din tot sufletul meu.Vreau sa-mi duc copilasul acasa in Romania,sa divortez,si apoi sa incerc sa obtin eu dreptul de a-mi creste copilul.Pana o sa ajung la divort,vreau mai intai sa scot copilul din Italia.Ajutati-ma,va rog din toata inima si din tot sufletul meu..Sunt disperat fratilor,nu stiu ce sa mai fac si incotr-o s-o apuc..Ce am uitat sa va mai spun,este faptul ea are 22 de ani,si dupa cate mi sa spus,fetele la varsta asta sunt usor de influentat..Poate ca de asta a facut gestul asta,nu stiu ce sa va spun..Eu nu am batut-o niciodata.Am incercat mereu sa evit certurile in familie,gandindu-ma ca asa este corect si normal..Vreau sa mai stiu urmatorul lucru.Daca ma duc in tara si incep procedurile de divort,am vre-o sansa sa obtin decaderea ei din drepturile parintesti si sa mi se incredinteze mie copilul? Si vreau sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pt asta,si ce probe trebuie sa aduc impotriva ei..Vreau sa stiti ca si ea si mama ei bate copilul si se poarta urat cu el.Va mai spuc ca copilul este inscris la camin inca din luna iunie,si ea nu mai vrea sa dea baiatul la camin.Pe 3 septembrie ar trebui sa ne prezentam acolo si sa inceapa caminul.Cu siguranta ca ea n-o sa vina sa-l aduca..Ce este de facut in aceasta situatie? Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: charlye30 , utilizator 22:51, 27 August 2007
Ca sa aflati mai multe amanunte despre ce sa mai intamplat,va rog sa faceti click pe link-ul de mai jos.Am mai apelat la ajutorul unui forum al romanilor din Italia,si vreau sa vedeti ce mi-au raspuns si cei de acolo.

[ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am pierdut familia in italia,va rog ajutati-ma! wind34 wind34 Dragii mei,am sa incerc sa va spun o poveste trista,dar adevarata..Nu am pe nimeni aici,asa ca va rog din tot sufletul meu sa ma ajutati cu ceva informatii ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului meu in calitate de tata legitim iuliancta2014 iuliancta2014 Buna seara.sunt despartit din luna iunie a acestui an si am doi copii.ea de locuieste la parintii ei impreuna cu copii nostrii.de cinci zile nu imi mai da voie ... (vezi toată discuția)
Soția s-a mutat cu copilul la mama ei, după care a plecat la muncă în italia. cum mă ajută legea în acest caz? Cornel dorneanu Cornel dorneanu Soția mea fără cearta fără vre-un semn motivat de vreo discuție în prealabil, ia copilul in varsta de 8 ani jumatate sub motivul că se duce la soacra ... (vezi toată discuția)