avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ingradirea dreptului meu in calitate de tata legitim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ingradirea dreptului meu in calitate de tata legitim

Buna seara.sunt despartit din luna iunie a acestui an si am doi copii.ea de locuieste la parintii ei impreuna cu copii nostrii.de cinci zile nu imi mai da voie sa vb cu copii si implicit nu-mi mai raspunde la telefon ca sa pot macar sa-mi aud macar la telefon copii.pana la pronuntatea divortului din cate stiu parintii au drepturi egale asupra propriilor copii si nimeni din noi doi nu are voie sa interzica acest lucru.ma doare doare tare sufletul si in acelas timp simt ca incearca prin a-mi ingradii legatura mea cu copii practic sa-si bata joc de minee.vreau sa-mi confirmati daca procedeaza corect desi am avertizat-o ca voi mentiona lucrul asta in instanta la divort.multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: iuliancta2014 , utilizator 10:32, 26 Septembrie 2014
Nu procedeaza corect. Chiar si dupa divort, autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti si se stabileste un program de vizitare a minorilor .

Art. 397 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi

După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.
Cereti in instanta pe calea ordonantei presedintiale sa aveti un program de vizita pana sa se pronunte o hot de divort. Depuneti si cererea de divort.
Puteti sa sesizati si protectia copilului de acolo unde s-a mutat sa faca o ancheta, poate reusesc ei s-o convinga ca nu e in interesul copiilor si contravine legii sa nu ii lase sa aiba legatura cu dvs.
am luat deja legatura cu un avocat!ea intre timp a depus cererea de divort.doar o singura data mi-am vazut fete si a spus ca doar in prezenta ei le pot vedea si atat.tin sa precizez ca de cand ne-am separat/despartit mi-a permis accesul la copii ba chiar au inoptat la mine insa pana intr-o zi cand ducandu-ma sa le iau la plimbare avand acordul ei telefonic,soacra mea s-a impotrivit sa mi lea dea..si a iesit un mare tam-tam..fetele s-au speriat au tipat si am fost nevoit sa sun la 112.dupa venirea politiei doar cea mare a mers cu mine.dupa acasta intamplare ea a inaintat divortul.la protectia copilului am facut deja sesizare,am un nr de inregistrare insa mi-au spus cei de acolo ca va dura pana va veni acasa la ea o comisie sa-i explice ca nu procedeaza corect pentru ca..chipurile sunt alte cazuri mai grave!insa ceeace a facut soacra atunci efectiv le-a terorizat.ba mai mult EA(sotia) ma amenintat ca daca mai merg la gradinita fara stirea ei..voi avea de furca cu ea!este inuman ce face avand in vedere ca fetele mele ma vor iar ea de invidie practic le interzice copiilor sa ma vada destul de des asa cum imi permitea inainte chiar daca locuiam separati!CUM POATE FI EA "PEDEPSITA" IN INSTANTA IN VRE-UN FEL SAU ALTUL PENTRU CEEACE FACE ACUM?! Plus de asta parintii ei practic imi manipuleaza copii numai ca sa nu ma mai placa!deja fetele la gradinitza sunt marcate, spun asta din ce mi-au povestit ingrijitoarele si educatoarea si chiar si directoare gradinitei caruia nu-i veanea sa creada ca EA nu-mi permite sa-mi vad fetele!I-am spus ca practic chinuie copii!REPET, ESTE INUMAN CE FACE EA CU COPII IMPOTRIVA MEA IN CONDITIILE IN CARE SUNT TATAL LOR LEGITIM!
VREAU CUMVA DACA EXISTA O CALE CA (sotia) SA FIE TRASA LA RASPUNDERE/"PEDEPSITA" IN VRE-UN FEL PENTRU TOT CE FACE!
Astept raspuns/sugestie!
Nu va poate interzice mama sa mergeti la gradinita, puteti merge si lua fetele, o anuntati desigur pe mama.
Cereti pe calea ordonantei presedintiale program de vizita a fetelor.
[ nu mai scrieti cu majuscule]
si concentrati-va mai mult pe construirea unei relatii cu fetele si mai putin pe pedepsirea mamei (practic nu faceti decat ce face si ea - ea va pedepseste, dvs o pedepsiti, fetele plang)

Alte discuții în legătură

Divorțul cu 2 copii Karina kasur Karina kasur Buna ziua. Sunt căsătorită de 8 ani. Avem două fetițe minore de 4 și 7 ani. Până acum 2 luni locuiam în garsonieră fiind cumpărată de mine in ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a permite legatura cu minorele iuliancta2014 iuliancta2014 Buna ziua Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa ... (vezi toată discuția)
Vizitare copii daca nu exista divort CojocaruCristian CojocaruCristian Buna ziua, am si eu o speta. De cca 2 luni sotia mea a plecat de acasa in urma unui scandalcu copi,i la socri. Scandalul a pornit de la infidelitatea sotiei ... (vezi toată discuția)