avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul de a permite legatura cu minorele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul de a permite legatura cu minorele

Buna ziua
Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa nu mai pot contacta copii telefonic si nici nu-mi raspunde la sms-uri toate astea in ciuda faptului ca eu am o relatie extraordinar de buna cu fetitele mele in varsta de 4 si respectiv 5 ani, iar fetele vor sa vb cu mine insa ea, fosta nu le da voie! Ultima data cand abia..abia...abia..dupa insistentele mele prin sms mi-a raspuns. Am vorbit la telefon cu cea mare iar primul lucru care mi l-a zis a fost: -Tati cand ne iei la tine!?!??
Efectiv nu vrea sa comunice mai ales ca este vorba despre copii. Nu mi se pare normal sa-si bata joc de mine. Sunt cazuri cand ele mamele insista la fostii soti sa vorbeasca cu copii iar ea face fix invers. Precizez ca inca de la putin timp de cand s-a intentat divortul am avut probleme de comunicare cu ea pe tema copiilor ba chiar mai mult a trebuit sa fac un alt dosar in instanta pentru a mi se acorda un program de vizita pana la finalizarea divortului. Ba mai mult nu l-a respactat si am facut plangere penala impotriva ei pentru nerespectarea unei decizii judecatoresti.Custodia este comuna iar programul de vizita este in prima si in a treia saptamana din luna. Divortul este finalizat de anul trecut.
Mi se pare normal sa ma interesez de copii cum sunt..ce fac etc insa ea.. face ce face. As dori o sugestie din partea dumneavoastra in acest sens sa-mi spuneti ce as putea face.
Va multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
iuliancta2014, utilizator
In cazul in care aveti o hotarare definitiva care va da dreptul la vizita, iar mama copiilor va impiedica legaturile pesonale cu minorele, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva acesteia pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Să ințeleg că dacă îmi face astfel de chestii blocându-mi numarul de telefon pot depune plângere impotriva ei? Ultima discuție cu fetița cea mare care cu greu am reușit că trebuia sa sun cu numar necunoscut pentru că imi blocase numarul meu, am inregistrat-o și când am intrebat-o de ce mi-a blocat numarul ea mi-a spus că de șmechere. Ce să vă zic...face 37 de ani anul ăsta dar... Însă pot merge cu inregistrarea convorbirii să depun plângere?
Nu, nu puteti - presupun ca nu aveti o hotarare judecatoreasca in care sunt specificate convorbiri telefonice.
Cum decurge programul de relatii personale? Luati fetele la dvs?
Programul de vizită este respectat? Vă întâlniţi cu fetiţele conform hotărârii judecătoreşti?
Dreptul la vegherea şi supravegherea minorilor o au toţi părinţii, indiferent de modul de exercitare al autorităţii părinteşti. La fel, legea stipulează că toate instituţiile care au legătură cu minorii sunt obligate să furnizeze informaţii despre copii, părinţilor.
În consecinţă, toate informaţiile despre fete le puteţi obţine de la grădiniţă, de la medicul de familie şi chiar de la fete, în programul de vizită.
Dvs. aveţi dreptul la relaţiile cu minorele, fosta dvs. soţie nu are obligaţia de a întreţine relaţii cu Dvs., nici măcar telefonice.
Da, evident ca imi iau fetele in programul de vizita! Însă de la cine așteptam maturitate in relaționarea pentru copi fix acel om nu da dovada de maturitate!

Nu vă supărați..dacă fetele aveau o vârstă mai mare poate era plauzibil raționamentul dumneavoastră. Atât timp cât sunt minore, părintele/părinții sunt primi mediatori când vine vorba de un copil de o varstă fragedă gen 4-5 ani! Este drept că sunt inteligenți copii din ziua de azi dar la 4-5 ani indiferent de cât de isteț copilul chiar este copil la această vârstă.
Vă rog respectuos nu mai îmi raspunde-ți dacă nu sunteți avocat.
Nu suntem la vre-o emisiune tv despre viața și tot ce ține ea când vine vorba de relaționarea unor oameni maturi. Nu sunt genul de om care dacă nu mi se dă dreptate mă simt lezat chiar daca sunt sigur că asta crede-ți. Site-ul este avocat.net și nu "doctorulAndre vă raspunde". Nu vă supărați, trăim intr-un stat liber de exprimare și in limita bunului simț vă spun că am urmărit răspunsurile dvs. și nu sunt deloc concludente. Părerea mea.
Totuși să ai 37 de ani (vb de fosta soție) și sa nu poți trece peste rautatea de a se răzbuna pe mine datorită faptului că am avut dovezi cu privire la infidelitatea ei și care chiar așa a și fost, nu este problema mea. Din punctul meu de vedere are o mare problemă și dovada că din răzbunare face ce face! Că spuneți că nu este obligată să-mi zică despre copii sau pur si simplu sa relaționeze fix pe segmentul asta adică copii este o mare tâmpenie și ca dvs o susțineți..imi lasă de gandit. Ce avem noi oamenii maturi intre noi e o chestie...iar copii sunt cu totul altceva. Ma rog! Este rușinos conform celor scrise de dvs să ajung să aflu despre copii de la instituții! P.e. b.u.n.e. ???? Dar daca era invers copii să fi fost la mine și nu permiteam...cred că instant existau legi in care sa fiu sancționat sau cineștie ce că de este mamă. Ok, deacord respect pentru statutul asta dar trebuie și "puțină" judecată. Și iertați-mă instituția nu știe mai bine decât ea mama lor la care și stau fetele. Pfffff...maxim mă abțin maxim. Să ajung să ce? Oricum merg la gradiniță, vb cu educatoarele dar na ele imi spun strict de copii la gradi...pfff..ce oameni. Vă rog eu.....
În fine.. have nice day!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)