avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul de a permite legatura cu minorele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul de a permite legatura cu minorele

Buna ziua
Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa nu mai pot contacta copii telefonic si nici nu-mi raspunde la sms-uri toate astea in ciuda faptului ca eu am o relatie extraordinar de buna cu fetitele mele in varsta de 4 si respectiv 5 ani, iar fetele vor sa vb cu mine insa ea, fosta nu le da voie! Ultima data cand abia..abia...abia..dupa insistentele mele prin sms mi-a raspuns. Am vorbit la telefon cu cea mare iar primul lucru care mi l-a zis a fost: -Tati cand ne iei la tine!?!??
Efectiv nu vrea sa comunice mai ales ca este vorba despre copii. Nu mi se pare normal sa-si bata joc de mine. Sunt cazuri cand ele mamele insista la fostii soti sa vorbeasca cu copii iar ea face fix invers. Precizez ca inca de la putin timp de cand s-a intentat divortul am avut probleme de comunicare cu ea pe tema copiilor ba chiar mai mult a trebuit sa fac un alt dosar in instanta pentru a mi se acorda un program de vizita pana la finalizarea divortului. Ba mai mult nu l-a respactat si am facut plangere penala impotriva ei pentru nerespectarea unei decizii judecatoresti.Custodia este comuna iar programul de vizita este in prima si in a treia saptamana din luna. Divortul este finalizat de anul trecut.
Mi se pare normal sa ma interesez de copii cum sunt..ce fac etc insa ea.. face ce face. As dori o sugestie din partea dumneavoastra in acest sens sa-mi spuneti ce as putea face.
Va multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
iuliancta2014, utilizator
Dnule Iulian adresez si eu o intrebare, daca se poate: care credeti dvs ca este motivul pentru care fosta dvs sotie se comporta astfel? (daca se poate identifica un motiv concret, nu: de-a dracu', ca sa se razbune etc). Caci totusi o problema isi gaseste rezolvarea in masura in care ii identificam cauza.
:ban:
@iulian, nu mai folosit aiurea functia " citeaza " apasati pe " raspunde"!!
shomo a scris:

Mirebire, adica ce inseamna "aveti avocat"? Adica daca are un abonament? Deocamdata, pana o sa ajunga (daca o sa ajunga) sa ceara mamei pana la 1000de lei/zi de intarziere, nu ii vad utilitatea remunerata. Si poate ca nici atunci nu ii e neaparat necesar.
Mai repede vad util ca dl sa apeleze la un mediator, de preferinta psiholog, si sa o invite pe doamna mama la o...mediere. Daca accepta, bine, daca refuza, nu e bine.


Avocatul ar putea explica din ce motive nu este bine sa cauzeze probleme cu exercitarea drepturilor tot la fel ca și mediatorul.
Cu avocatul ar putea sa se deplaseze la domiciliul minorului iar în caz de mediere ar trebui sa meargă la mediator.
Poate ar fi mai bine sa meargă la domiciliul minorului și asa poate l-ar și vedea.

Chestia cu daunele o poate afirma dar e Posibil sa devina neconstituțională dacă nu se grabeste.

Doar dacă mama e de rea-credință ar putea fi aplicabila.

Dacă minorul nu vrea și mama e nevinovata nu cred ca își are rostul nici avocatul și nici mediatorul.

Eu personal nu cred ca mama va veni la mediere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)