avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de mansardare

Buna, am niste intrebari legate de mansardarea unei case cu curte comuna. In aceasta curte comuna mai locuieste o familie. Casa, atat a mea cat si a familiei vecine, are un singur nivel, si se afla una in continuarea celelalte. Pot eu oare sa mansardez podul de deasupra casei mele? Cam cat de complicat poate fi? Cum aflu ce acte imi trebuie si daca se poate mansarda? Podul este oare considerat proprietate comuna? sau, datorita faptului ca am cumparat casa, podul de deasupra casei mele imi apartine? Va rog niste raspunsuri daca cunoaste-ti problema sau daca a-ti intampinat probleme de acest gen. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lipsa_id , utilizator 18:07, 21 August 2007

Sal...in general pentru mansardarea unei case ai nevoie de autorizatie de constructie de la Primarie...
In atare consecinta vei afla daca ai nevoie sau nu de acordul vecinului....
Daca sunteti in coproprietate adica ambele apartamente sunt pe acelasi CF ... ar fi necesar acordul vecinului.
Intr-adevar podul este bun comun...si pt a face orice modificare, ai nevoie de acordul celorlati coproprietari
Vezi la Primarie...ei te pot cel mai usor lamuri
Multumesc. Intradevar, exista CF comun, mai mult, accesul la pod se face de pe proprietatea mea (casa mea). Sa zicem ca obtin acordul vecinilor, dar, oare trebuie (si cred ca trebuie) sa le facilitez accesul la pod? Daca vecinii acestia vand casa lor, iar viitorii proprietari nu sunt de acord cu mansardarea, dupa ce eu am construit-o? Se poate cumva cumpara portiunea mea de pod (de deasupra casei), ca sa nu fie alte probleme? Multumec inca o data pt raspuns.


Solutia as vedea-O astfel: realizarea unui partaj...fiecare casa sa aiba cf propriu...
Podul nu ar mai fi comun.... Insa in situatia in care celalalt proprietar nu are intrare proprie, in podul sau .... s-ar putea sa trebuiasca sa-i dai drept de trecere pe la tine
Asta, in situatia in care , vecinul tau nu poate, sau pt ca este foarte greu si foarte costisitor sa-si fac intrare prin alta parte....
Am inteles. In CF-ul propriu, dupa partaj, se trece si podul sau se subitelege? Pt partaj, la cine trebuie sa ma duc? (Pe unde m-am mai interesat, mi s-a zis ca trebuie sa dau vecinii in judecata, sau asa ceva)
Paiii....:D...partajarea daca nu este voluntara...la notar...se realizeaza doar prin instanta de judecata...este un proces , care poate implica expertize...martori... dar nu este foarte greu..pt ca legal nimeni nu poate fi obligat sa ramana in coproprietate si poate , oricand , solicita partajarea

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vă rog să mă ajutați cu cu. locuim la o casă ... Ioanaardelean154 Ioanaardelean154 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o informație legată de un proces în derulare pentru un pod comun. Locuim la o casă care are curte comună. În ... (vezi toată discuția)
Fals in acte? lore23 lore23 Buna!recent am cumparat un imobil,intr-o curte comuna,in care initial erau 3 imobile,cu 3 proprietari.unul dintre proprietari,a impartit 1 imobil in mai multe ... (vezi toată discuția)
Coproprietate si trai in comun ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am o problema legata de coproprietatea in indiviziune. Daca eu detin apartamentul principal dintr-un imobil de P+1+MANSARDA, si sunt proprietar pe ... (vezi toată discuția)