avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fals in acte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fals in acte?

Buna!recent am cumparat un imobil,intr-o curte comuna,in care initial erau 3 imobile,cu 3 proprietari.unul dintre proprietari,a impartit 1 imobil in mai multe apartamente,si acum sunt 6 imobile in curte.Problema este ca,imobilul meu,are la subsol un beci,care era repartizat in bxe,fiecarui imobil ii apartinea o boxa.Pe langa aceasta,toate apartamentele curtii sunt unite intre ele prin pod,....podul nu se stie daca figureaza ca si bun comun,sau ca si proprietate proprie,fiecarui imobil.Podul nu este impartit,ira intrarea in pod se face deasupra imobilului meu,prin terasa mea.Problema este urmatoarea: Eu cand am vizitat casa inainte de cumpare,fostul proprietar mi-a spus : beciul este in totalitate al meu,la fel si podul de deasupra casei mele precum si podul,ca sunt facute actele si este facut un proiect aprobat pentru mansardare.In momentul in care am semnat actele,fostul proprietar mi-a inmanat (de fata cu notarul) actele care au fost facute in momentul in care vecinii au cedat beciul,podul,precum si o bucata de teren din curtea comuna.Problema este ca in Cf,aceste modificari nu figureaza,iar aceste acte au faost facute acum 2 ani.Se mai pot inregistra in cartea funciara modificarile?Ce se v-a intampla cu restul locatarilor,daca eu deci sa a=mansardez si inchid intrrea in pod?/In cf-ul actual al imobilului,figureaza o suprafata totala a imobilulu de 125 metri patrati,din care casa este contruita pe 80 mp2.Pentru a face modificari pe suprafata de teren care imi apartine mie,am nevoie de acordul vecinilor?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:53, 14 Septembrie 2012
In situatia in care la OCPI nu este notat dreptul dv de proprietate asupra beciului,podului ,
modificarilor pentru mansardare,o bucata din curtea comuna ,rezulta ca sustinerile vanzatorului nu au temei legal
In aceasta situatie dv nu puteti decide mansardarea si restrictionarea accesului la partea comuna pod
Pentru rectificarea CF ,conform dispozitii L nr 7/1996 republicata este necesar fie document autentificat fie hotarare judecatoreasca definitiva
Pentru clarificarea situatiei si a documentelor , initial se impune sa contactati vanzatorul
Ulterior,conditionat de concluziile discutiei cu vanzatorul urmeaza sa analizati oportunitatea si necesitatea desfasurarii de acte/actiuni pentru materializarea interesului dv -cu respectarea cadrului legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda in pod comun la imobil nivel p beurer95 beurer95 Buna,as avea o intrebare:vi se pare normal ca intr-un imobil nivel P in care suntem 3 apartamente,unul din proprietari sa isi mansardeze o suprafata de aprox ... (vezi toată discuția)
Mansardarea podului la bloc - legal? blsqt blsqt buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie mansarda buburuza buburuza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca am nevoie de autorizatia de constructie si acordul asociatiei de prop, avand in vedere ca locuiesc la mansarda, (asa ... (vezi toată discuția)