avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale hotarare de lichidare judiciara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

hotarare de lichidare judiciara

o societate are o datorie fata de mine si vreau sa o dau in judecata insa pe site-ul registrului comertului apare "este mentionata o hotarare de dizolvare judiciara cf. art.237 din Legea nr. 31/1990 "
ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 14:42, 22 Iulie 2010
daca este dizolvata inseamna ca nu mai exista!dati in judecata administratorul, pe care il aflati tot de la Reg Com cu o cerere de furnizare inf despre aceasta soc.
nicolae_dana a scris:

daca este dizolvata inseamna ca nu mai exista!


Eroare. Societatea are personalitate juridica pana la radiere.
Dizolvarea reprezinta prima etapa in vederea radierii. Apoi urmeaza lichidarea si abia pe urma radierea.


Pentru ADELA STROE:

Citeste cu atentie art. 237 alin. (3), (5), (6) si (7) din Legea nr. 31/1990 :

(3) Hotărârea tribunalului prin care s-a pronunţat dizolvarea se înregistrează în registrul comerţului, se comunică direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, pe cheltuiala titularului cererii de dizolvare, acesta putând să se îndrepte împotriva societăţii.
[...]
(5) Orice persoană interesată poate face recurs împotriva hotărârii de dizolvare, în termen de 30 de zile de la efectuarea publicităţii, în condiţiile alin. (3) şi alin. (4). Recurentul va depune o copie a recursului la oficiul registrului comerţului în care este înregistrată societatea a cărei dizolvare a fost pronunţată.

Nota: Prin urmare, in calitate de persoana interesata, poti declara recurs!

(6) La data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi.
(7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 85/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Nota:
Daca ramane irevocabila hotararea si, in termen de 3 luni, debitorul nu-si desemneaza un lichidator, se poate numi unul la cererea ta.
Totodata, in aceste trei luni, te poti informa la ORC despre societate si despre eventuala numire a unui lichidator. Daca se desemneaza unul, ia legatura cu acesta si depune dovada creantei tale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare judiciara gheorghiubb gheorghiubb Buna ziua ce trebuie sa mai fac dupa ce am primit decizia de dizolvare ceruta de Registrul Comertului ca urmare a nedepunnerii actelor anuale? Ma tot cheama ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)