avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Notar,functionari din primarie, succesor si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Notar,functionari din primarie, succesor si cumparator, complici la fals si uz de falsin inscrisuri oficiale

Am dorit sa facem dezbaterea succesiunii pentru masa succesorala de pe urma mamei, insa am avut parte de o mare surpriza:
In absenta si fara stiinta celorlalti frati, unul dintre succesorii legali si cumparatorul mituiesc functionari din primarie si un notar public, pentru a vinde niste terenuri din masa succesorala.Toti cei mentionati stiau ca exista si alti mostenitori.
Am mers la Camera Notarilor Publici, sa vad daca a fost dezbatuta succesiunea.Raspunsul scris a fost extrem de clar: nu s-a efectuat dezbaterea succesiunii.
Sapand mai mult, am reusit sa fac niste copii dupa actele facute de notarul de rea credinta, mituit de cumparator si succesor: este un act de dezbatere a succesiunii si un titlu de proprietate pe numele succesorului.
M-am intors la Camera Notarilor Publici si cei de acolo au fost uluiti de ce a facut acest notar, intentionand sa faca o sesizare catre seful ierarhic.
Acum, dupa ce am aflat toate astea, care sunt caile prin care eu si ceilalti succesori putem ajunge in posesia terenurilor?
Putem face plangere penala impotriva notarului, a functionarilor din primarie, a cumparatorului si a succesorului de rea credinta?
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:35, 22 Iulie 2010
da...puteti face plangere penala la politie sau la parchet dar trebuie sa probati ca toate astea au fost facute cu rea credinta...in cazul in care succesorul a crezut cu buna credinta ca el este singurul si a declarat asta la notar nu mai este vorba de o infractiune
Nu puteti face nimic.
Vanzarile facute de catre succesibil sunt legale, dar se considera a fi facute sub conditie rezolutorie , in sensul ca valabilitatea lor depinde de atribuirea acelui bun catre succesibilul vanzator la momentul iesirii din indiviziune.
Intrebare mea este daca dvs. mai puteti fi considerat mostenitor la acest moment?
Ati facut acceptarea in termen a mostenirii?
Ma tem ca singurul mostenitor la momentul acesta este succesibilul vanzator care a facut o acceptare tacita a mostenirii.
Art. 689. C.civ. Acceptarea poate fi sau expresa sau tacita. Este expresa cand se insuseste titlul sau calitatea de erede intr-un act autentic sau privat; este tacita cand eredele face un act ("vanzare"), pe care n-ar putea sa-l faca decat in calitatea sa de erede, si care lasa a se presupune neaparat intentia sa de acceptare.
Legea spune ca cel ce nu face acceptarea mostenirii in termen este considerat ca niciodata nu a fost mostenitor.

Prin urmare vanzarea este perfect legala.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
1. Vanzarea-cumpararea nu se putea face fara un titlu valabil, intrebarea este : Avea succesorul un titlu de proprietate, pentru ca, certificatul de mostenitor nu echivaleaza cu un titlu?
2. Ca sa se dezbata succesiunea ,ea trebuie inregistrata si mai mult se face declaratie notariala pre baza a cel putin doi martori, ca aceea persoana este singura succesoare in drepturi a defunctei.
3. Daca accea dezbatere succesorala nu este in evidenta Camerei Notarilor Publici, sigur exista suspiciunea unei infractiuni de fals, in urma plangerii depuse , va puteti constitui parte civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme C. Maria C. Maria Incerc sa redau succint datele problemei: avem o mostenire legala in urma mamei decedate; 5 succesori legali; unul din succesori, fara stiinta celorlalti, ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata Send Send Buna ziua. As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a ... (vezi toată discuția)