avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bani imprumutati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bani imprumutati

daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:56, 19 Martie 2011
Problema on topic:
Persoana "Intermediar" care nu doreste sa mai inapoieze banii traieste in concubinaj cu o persoana care este cercetata penal pentru inselaciune si dare de mita. Banii au fost imprumutati pentru onorariu avocat si plata sumei pretinse de victima inselaciunii.

Credeti ca Politia va lua in seama o plangere in acest caz daca o alta persoana reclama ca persoana Intermediar nu mai restituie integral o suma imprumutata in scopurile de mai sus fara chitanta, doar cu un martor?

Si daca nu, ultima persoana pagubita se poate considera martor in cercetarea penala, daca persoana Intermediar i-a declarat cu buna credinta in momentul imprumutului banilor ca intradevar, concubina a primit bani in scopul darii de mita?

Multumesc.
Va rog, am nevoie de un raspuns rapid. Va rog din suflet, daca sunteti in masura sa dati un raspuns teoretic sau din experiente similare, nu ezitati.

Sa inteleg din aceasta tacere ca hotia si inselaciunea in tara asta nu fac obiectul legii decat daca esti acoperit de acte si stampile?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
roberth, utilizator
Dumneavoastra nu trebuie sa va incredeti in orice persoana si sa imprumutati sume de bani fara sa va acoperiti printr-un inscris sau prin alte probe, este greseala dumnoavoastra nu a legii, deoarece legea sansctioneaza astfel de fapte cand le si puteti proba.
Asadar, daca vorbim despre o suma de bani avem un imprumut de consumatie, iar daca puteti face dovada imprumutului va sfatuiesc sa mergeti pe latura civila, nu pe cea penala.
"Hotia" asa cum o numiti dumnoavoastra, eu as folosi termenul de "furt" si "inselaciunea" fac obiectul legii si fara acte si inscrisuri,dar nu este vorba despre niciuna dintre aceste infractiuni.
Dvs. trebuie sa va puneti la adapost . Ati vazut cate acte intocmesc bancherii pana ofera un imprumut? Hoti sunt pe toate drumurile, feriti-va de ei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie dina_pop12 dina_pop12 Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere ellis2010 ellis2010 Buna seara, Am o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Am imprumutat un card cu o suma de bani unor vechi cunostinte aflate intr-o situatie materiala ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut maria.dinca maria.dinca am imprumutat acum un an si jumatate 1500 de euro unei persoane care m-a ajutat intr-o imprejurare si fata de care ma simteam obligata. de atunci ma tot duce ... (vezi toată discuția)