M-am casatorit de curand si ne dorim foarte mult un bebe. Si eu si sotul suntem angajati. Eu sunt angajata in cadrul a 4 contracte cu timp partial. In total adunate orele de pe contracte depasesc norma de lucru normala. Vroiam sa stiu in cazul in care raman insarcinata, daca e vreo problema in a primi indemnizatia pentru cresterea copilului avand in vedere ca aceste contracte sunt pe timp partial (pe termen scurt) fiind reinnoite o data la 6 luni.
conteaza cuantumul venitul dvs in ultimele 12 luni de la data nasterii copilului in urma.luati adeverinte dupa nasterea copilului de la fiec firma si va va trebui decii de suspendare la toate contractele pe durata de 2 ani de la data nasterii copilului.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei este de 70% din baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, in functie de care se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Insa , valoarea acesteia poate fi una fixa , mai precis 600 RON.(plafonul minimal este de 600 RON , iar cel maximal de 4000 RON).
Amintesc ca sunt avute in vedere toate veniturile profesionale, supuse impozitului , conform Codului Fiscal .( Veniturile profesionale supuse impozitului pe venit sunt acele venituri obtinute din salarii, din activitati independente, din activitati agricole si alte activitati asemenea ).