avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia decrestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia decrestere copil

calculul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani difera de calculul indemnizatiei pentru concediu de maternitate?
Cel mai recent răspuns: camia_bobo , utilizator 10:28, 12 Martie 2010
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, in functie de care se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Insa , valoarea acesteia poate fi una fixa , mai precis 600 RON.(plafonul minimal este de 600 RON , iar cel maximal de 4000 RON).

Amintesc ca sunt avute in vedere toate veniturile profesionale, supuse impozitului , conform Codului Fiscal .( Veniturile profesionale supuse impozitului pe venit sunt acele venituri obtinute din salarii, din activitati independente, din activitati agricole si alte activitati asemenea ).

salariul meu este aproximativ constant in cele 12 luni anterioare nasterii copilului si nu am alte venituri. vreau sa stiu daca calculul pentru concediu de matrnitate se face pe media salariilor brute ,iar la indemnizatia de cerestere pe media salariilor nete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pentru indemnizatie copil flory2v flory2v Buna ziua. Am o intrebare, referitor la calculul pentru indemnizatia pentru copil. Eu am venit realizat brut la servici de 1400 si venituri realizate din ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei luminitamaria luminitamaria -sunt profesoara si m-ar interesa daca venitul din meditatii se adauga la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?daca da ce ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate mihaela dumitriu mihaela dumitriu va rog sa-mi spuneti daca pentru calculul dreptului de indemnizatie de maternitate contractele de drept de autor sunt luate in considerare multumesc (vezi toată discuția)